Det där med Djurgårdens första halvlekar

Sundbergs blogg

Vad är grejen med Djurgården och första halvlekar? Måste det till 45 dåliga minuter för att vakna?

Så här har det sett ut i säsongens första halvlekar:

Elfsborg-Djurgården 2-0.
Bra spel. Ineffektivt. Slarviga misstag. Underläge med 0-2. Djurgården vann den andra halvleken med 1-0.

Djurgården-Gif Sundsvall 1-0.
Tacka Sebastian Rajalakso för det tidiga ledningsmålet. För efter 32 minuter fick Marc Pedersen rött kort. I andra halvlek tvingades laget kriga för att behålla ledningen – och det lyckades.

Gais-Djurgården 0-0.
Här är den enda matchen som det inte finns så mycket att klaga på från den första halvleken – förutom ineffektiviteten.

Djurgården- Malmö FF 0-2.
MFF körde över Djurgården i den första halvleken. I den andra halvleken var DIF som ett nytt lag och efter 20 minuter stod det 2-2. Matchen slutade 2-3.

Mjällby-Djurgården 4-1.
Det finns ingen ursäkt till att släppa in fyra mål mot Mjällby – i en halvlek. Djurgården vann den andra halvleken med 2-0.

Nu är det dags att sluta berömma Djurgården för ”det fina spelet”. Faktum är att det bara har blivit fyra poäng på fem matcher. Nu är det dags att leverera.

Efter Gais-matchen hyllade jag Petter Gustafsson för hans fina start på säsongen. Efter att jag skrev det har han gjort två katastrofalt dåliga matcher mot MFF och Mjällby.

Kasper Jensens insats mot Mjällby… ja, vad ska man säga? Darrig är ett alldeles för snällt ord. Jag förstår fortfarande inte vad han gjorde på det första målet. Hur kan han lämna målet tomt?
Magnus Pehrsson var inte helt nöjd med Jensen efter matchen och vägrade svara på vem som vaktar målet mot Kalmar FF.

Publicerad 2012-04-21 12:26