Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Dags för Borges att prestera

Precis som allsvenskan har bloggen haft EM-uppehåll. Men, nu kör vi igen. Min omstart blir ett inlägg om AIK. 0-4 mot Malmö FF och jag undrar: varför en så offensiv spelidé borta mot MFF? Jag reagerade på några saker som Andreas Alm sa till Canal Plus innan avspark.

ANNONS

Hur har du resonerat i att du spelar med med Tjernström och Quaison?

“Ja, att vi vill vinna matchen. Man tar alltid ut det laget som man tror har största chans att vinna. Helgi har varit riktigt bra inledningsvis på säsongen. Men Tjerna och Robin vann de två avslutande matcherna.”

Då undrar man ju vad Helgi gjorde på bänken när tränaren tycker att han är så fantastisk. Och de två avslutande matcherna var hemma mot IFK Norrköping och Gais, för över en månad sedan. Det är inte samma sak som att spela borta mot Malmö FF.

Hur som helst, när Alm svarade på frågan misstänkte jag att Helgi hade någon känning. Men med tanke på att han spelade andra halvlek, när matchen var död, borde han ha kunnat starta.

Canal Plus ställde ytterligare en fråga till Alm:

Vad vill ni ha spelmässigt?

“Det går ju inte att komma hit och sätta sig i brygga i 90 minuter. Då blir Ranégie gladast av alla. Det är ingen idé med det. Så, kombinera försvarsspelet men också att plocka med bollen. Vi klarar det.”

ANNONS

Med facit i hand är det enkelt att konstatera att AIK:s tränare hade fel. Väldigt mycket fel.

Några ord om Celso Borges också. Under vårsäsongen valde jag att inte kasta för mycket skit på honom. Borges gick in i seriespel utan någon som helst försäsongsträning. Då tar det tid att hitta tajming, kondition och andra viktiga saker. Men nu har han fått en vårsäsong och ett EM-uppehåll för att hitta formen. Det är dags för AIK:s dyraste spelare att prestera.

Publicerad 2012-07-03 kl 20:28

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto