Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Hur bra skulle Djurgården vara på "Moneyball"?

Erton Fejzullahu är klar för Djurgården. Imponerande värvning. Eller? På ett sätt är det givetvis starkt att knyta till sig en så bra spelare – som dessutom var under kontrakt med holländska NEC Nijmegen. Men, samtidigt ville den holländska klubben sälja – Djurgården hade råd att köpa. Erton själv valde en flytt till huvudstaden för spel i Djurgården – men då ska vi inte glömma att han tidigare valt att spela i Mjällby.

Det är klart att man kan värva bra spelare om man har pengar. För första gången i år gick externa finansiärer in och hjälpte Djurgården. ”Djurgårdsfamiljen”, som Magnus Pehrsson sade.
Men hur bra har Djurgården varit på transfermarknaden innan man fick hjälp av rika personer?
Hur bra skulle Dif vara på ”Moneyball”?

Jag är medveten om att en del nyförvärv är tänkt för framtiden, och det kan säkert bli bra. Jag har bedömt alla för deras prestationer hittills.

Kasper Jensen

Värvades som en stabil förstamålvakt. Fick ett treårskontrakt.

Magnus Pehrsson när Jensen presenterades:

”Han är en fin målvaktstyp. Vi följde och scoutade honom i somras när det ryktades att Dembo var på väg bort. En lyckad affär för alla. Vi har tittat på tre saker som har varit viktigast. Nummer ett var personligheten. Jag vill ha en målvakt som utstrålar och som kan kommunicera med sin backlinje och som tar plats – och det gör han. Han har bra fötter. Det tredje är hans aggressivitet och hans klass i luftrummet där han är väldigt offensiv. Han vill gå ut och ta bollarna. Han vill undvika situationer genom att agera tidigt. Det har varit tre nyckelegenskaper och han är bra på alla sakerna. ”

Hur har det gått?

Fick fem matcher innan han petades. I sommar värvades Kenneth Höie vilket gör att Kasper Jensen är tredjemålvakt. Ryktas vara på väg bort.

Betyg

Bedrövlig värvning.

Ricardo Santos

Värvades som spets i Djurgårdens bygge. Kontraktet på ett år plus en option på förlängning.

Magnus Pehrsson när Santos presenterades:

”Han är rätt spelartyp för den forwardsposition där vi har sökt en spelare med egenskaper i djupledsspel, targetspel och boxspel. Det är en spelare som har en stor utvecklingspotential och en ödmjukhet att jobba med den.”

Hur har det gått?

Har redan lämnat klubben. Spelade fjorton allsvenska matcher – nio från start, sju utbytt, fem inhopp. Tre mål och en assist.

Betyg

Dålig värvning med tanke på att redan har lämnat.

Yussif Chibsah

Värvades som lagets motor. Fick ett treårskontrakt.

Magnus Pehrsson när Chibsah presenterades:

“I Chibsah får vi en central mittfältare med egenskaper som passar in i vår spelstil till fullo. Han har ett bra passningsspel, tar stort ansvar och är en extremt rörlig och duellstark spelare. Jag förväntar att Chibsah med sin erfarenhet och personlighet direkt kommer bli en av lagets viktigaste spelare. Hans hunger efter att vinna matcher och även att återta sin landslagsplats är starka drivkrafter som jag gillar skarpt.”

Hur har det gått?

Är bänkad till förmån för Simon Tibbling och Daniel Sjölund. Spelar med U21-laget. Har gjort femton allsvenska matcher i år – elva från start, tre utbytt, fyra inhopp.

Betyg

Blev inte som man tänkt sig. Är inte len av lagets viktigaste spelare som man trodde. Petad. Därför är värvningen underkänd.
Andreas Dahlén

Värvades in som en bra vänsterback från tyska Frankfurt. Förlängde nyligen kontraktet till året ut.

Magnus Pehrsson när Dahlén presenterades:

“Det är en spelare som jag försökte rekrytera redan 2006 till Sirius och som jag har följt sedan dess. En komplett ytterback som är väldigt snabb och har en bra löpkapacitet. Han är vänsterfotad med bra inlägg och passningar.”

Hur har det gått?

Petades först av Petter Gustafsson. Nu har “PG” flyttat över till höger och då har Joel Riddez lagt beslag på vänsterbacken. Har gjort åtta matcher – sju från start, ett inhopp.

Betyg

Med tanke på att Magnus Pehrsson följt honom i så många år var förväntningarna såpass höga att man trodde att han var given som vänsterback. Petad – därför underkänd värvning.

Martin Broberg

Värvades som en bra offensiv mittfältare. Fick ett fyraårskontrakt.

Magnus Pehrsson när Broberg presenterades:

“Han är en väldigt spännande spelare för en offensiv mittfältsroll, där han är användbar både centralt och på båda kanterna. Det som gör honom intressant är hans driv i steget, både med och utan boll, där det går väldigt fort. Han har bra spelförståelse och speluppfattning med en bra känsla för när han ska gå på egna genombrott, när han ska löpa i djupled och när han ska spela enkelt. Ska man jämföra honom med någon spelare tycker jag att Andreas Johansson ligger nära till hands.”

Hur har det gått?

Har haft en del skadeproblem, men när han har spelat har han inte levt upp till jämförelsen med Andreas Johansson. Tre matcher – en start, en utbytt, två inhopp.

Betyg

En bit ifrån en startplats. Kanske kan bli en bra värvning på sikt. Än så länge underkänd värvning.
Brian Span

Värvades som en spännande mittfältare.

Magnus Pehrsson när Span presenterades:

“Det är en spännande spelare som vi har följt i nästan ett år nu. Han är ung och har stor potential. Vi ser honom som en ytter på höger- eller vänsterkanten även om han kan användas som ”nia”. Hans fysiska egenskaper i kombination med hans goda teknik ger honom spetsegenskaper.”

Hur har det gått?

Bra inhopp mot Häcken innan sommaruppehållet, det gjorde att han fick starta mot Helsingborg där han gjorde mål. Det är vad han har gjort. En bit ifrån en startplats. Har gjort fem matcher – en från start, en utbytt, fyra inhopp.

Betyg

Svårt att ge Dif godkänt, därför underkänd värvning. Precis som Broberg kanske det kan bli bra på sikt.

Nahir Oyal

Värvades från Syrianska som en offensiv spelare.

Magnus Pehrsson när Oyal presenterades:

“Nahir är en vänsterfotad ytter som skjuter näst intill lika bra med högern. När jag tittar på spelare så vill jag främst veta om de klarar av det anfalls-, försvars- och omställningsspel som jag vill att vi ska spela och det gör Nahir. Han är snabb, uthållig och har en bra spelintelligens.”

Hur har det gått?

Långt ifrån en startplats. Har spelat sex matcher – en från start, en utbytt, fem inhopp.

Betyg

Underkänd värvning. Precis som Span och Broberg kanske det kan bli bra på sikt.

Marc Pedersen

Värvades som en tuff mittback. Ettårskontrakt.

Magnus Pehrsson när Pedersen presenterades:

“Jag kände till Marc bra sedan tidigare. En aggressiv försvarare som är stark och snabb.”

Hur har det gått?

Gjorde tio matcher innan han skadade korsbandet. Borta resten av säsongen. Gjorde bra ifrån sig när han var med.

Betyg

Godkänd. Helt okej värvning. Det han har visat upp stämmer in bra på scoutingen.

James Keene

Värvades som en karaktärsspelare med stor vilja.

Magnus Pehrsson vid Keenes presentation:

“Han kommer tillföra hårt arbete, personlighet och karaktär. Jag gillar hans arbetskapacitet och vilja att gå i djupled.”

Hur har det gått?

Årets bästa värvning. Har gjort sex mål och en assist på femton matcher – tolv från start, tre utbytt, tre inhopp.

Betyg

Väldigt bra.

Publicerad 2012-08-02 kl 11:35

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons