POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

AIK:s transferfönster: Gulddrömmar efter tre klassvärvningar

IN: Daniel Majstorovic (b, Celtic), Mohamed Bangura (mf/a, Celtic), Henok Goitom (a, Almeria), Ibrahim Moro (mf, New Edubiase United FC), Kwame Karikari (a, Degerfors)

UT: Pontus Engblom (a, Haugesund), Nicklas Maripuu (mf, Umeå), Edward Owusu (b, Akropolis), Christian Kouakou (a, Akropolis), Sal Jobarteh (mf, Sirius), Alhassan “Crespo” Kamara (a, Örebro)

AIK förstärkte truppen rejält under transferfönstret. Riktiga klassvärvningar i Daniel Majstorovic, Mohamed Bangura och Henok Goitom gör att fansen sjunger “Drömmar av guld”. AIK ligger fem poäng bakom serieledaren Elfsborg och gör allt i sin makt för att ta SM-guld sista året på Råsunda. Dessutom är Gnaget klart för Europa League och det ska bli spännande att se vad laget med ovannämnda trio kan åstadkomma där.

Den förre landslagsbacken Majstorovic, som är på väg tillbaka efter sin knäskada, värvades för att täcka upp för Niklas Backman som man planerade att sälja ända tills Alexander Milosevic skadade sig. Nu blir det en stor konkurrenssituation och Majstorovic bidrar med kvalitet och erfarenhet.

Bangura och Goitom ger AIK en imponerande offensiv, något som saknades under vårsäsongen. Bangura letar efter formen efter knäskadan och kanske inte är lika vass som när han lämnade AIK för Celtic, men givetvis är han fortfarande en allsvensk toppspelare och en bra poängspelare.

Det var ingen skräll att AIK värvade Goitom. Redan i november förra året fick jag höra att parterna pratade om en övergång. Nu har 27-åringen flyttat hem till Sverige. Med sin kraftfulla spelstil ger Goitom AIK en helt annan dimension i anfallsspelet. Även en viktig karaktär med sitt stora AIK-hjärta.

Ibrahim Moro är en långsiktig värvning som ser spännande ut. Bra passningsspelare och löpstark. Det lär inte dröja länge innan 19-åringen har lagt beslag på en central mittfältsplats.

Trots flera stjärnvärvningar är det ändå Karikari, som är tillbaka efter utlåningen till Degerfors, som har levererat mest. Har gjort tre mål på de fyra senaste seriematcherna, och satte ett viktigt bortamål mot CSKA Moskva.

AIK har gjort sig av med sex spelare, men ingen av förlusterna svider. Pontus Engblom lyckades aldrig slå igenom i Gnaget och när AIK planerade att ta in flera offensiva förstärkningar fick 20-åringen flytta.

“Crespo” har inte heller imponerat i AIK-tröjan och lånades ut till Örebro för att få speltid.

***

Här följer ni mig på Twitter: https://twitter.com/A_Sundberg

Publicerad 2012-09-09 kl 12:40

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå