Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

BP:s bedrift, AIK:s ytterbackar, Dif:s spelarjakt, Bajens rensning

Grattis Brommapojkarna till allsvenskan! Imponerande och välförtjänt. Imponerande för att man har använt 13 stycken 90-talister. (Tre födda 94, tre 93, tre 92, fyra 91). Välförtjänt för att man alltid har vågat spela en attraktiv fotboll.

ANNONS

Bojan Djordjic kom till BP i somras och har inte spelat så mycket, men mittfältaren har ändå lyckats med något som de flesta bara skulle kunna drömma om att göra. Tidigare har Bojan vunnit ligan med de två klubbarna han älskar mest: AIK och Röda Stjärnan. I går var han med och förde upp moderklubben BP till allsvenskan. Här pratar han om det!

***

Med två omgångar kvar är AIK fyra poäng efter MFF och Elfsborg. Trots att det inte är helt klart kan vi nog slå fast att det inte blir guld för Gnaget. Det är som Nebojsa Novakovic sa efter 1-1 mot Syrianska. “Vinner man inte mot Gefle och Syrianska hemma när det är fem matcher kvar då kan man inte vinna guldet.”

Det som har varit anmärkningsvärt i de här matcherna är att annars så stabila ytterbackarna Nils-Eric Johansson och Martin Lorentzson har har legat bakom baklängesmålen efter passiva insatser. Men det kanske inte är så konstigt med tanke på hur båda har matchats av Andreas Alm. “Nisse” har startat i samtliga 28 matcher i allsvenskan. Lorentzson i 27. Sedan har ytterbackarna startat i alla tre Europa League-matcherna, i dubbemötena med CSKA, Lech Poznan och Hafnarfjarða. Och i Svenska cupen mot Torslanda.

ANNONS

***

Gav Magnus Pehrsson lite skit efter 1-3-förlusten mot Malmö FF. På Djurgårdens hemsida svarar han på samma frågor som jag ställde här i bloggen:

Alhaji Kamara
– Fick en start senast och gjorde det okej utan att explodera på något sätt. Det är en spelare som har framtiden för sig. Kanske ännu inte en spelare som kan göra stor skillnad, men han kommer att få speltid nu under de två sista omgångarna och sen får vi se vad vi gör därefter.

Daniel Sjölunds position
–  Han är en central mittfältare som jag ser det. Men vi tyckte i upplägget inför den senaste matchen att han ändå skulle vara på planen och att vi skulle ställa upp med det bästa laget mot Malmö och då fick han en utgångsposition på kanten. Om vi väljer att göra det i de två sista matcherna återstår att se.

Magnus Pehrsson bekräftar även att han är i kontakt med Andreas Johansson, 34. Han lär tillföra kvalitet, rutin och hjärta, men hur länge? Om “Adde” går till Djurgården känns det som att han blir en central mittfältare bakom Erton Fejzullahu. Då hade jag hellre försökt värva klubblöse Rasmus Lindgren, 27. Lindgren vill spela i allsvenskan och han är en bättre defensiv mittfältare än “Adde”. Dessutom skiljer det sju år mellan spelarna.

ANNONS

***

Hammarby bryter med Luis Antonio “Lucho” Rodriguez, José Monteiro, Max Forsberg, Fredrik Forsberg, Fadi Malke, George Moussan och Sebastian Bojassen. Det känns som bra beslut med tanke på Bajens ambitioner.

 

Publicerad 2012-10-30 kl 12:53

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto