Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Upp till bevis för Majstorovic och Goitom

Bloggen, har precis som fotbollslagen, haft uppehåll. Men nu drar vi igång säsongen 2013. I måndags var jag på Skytteholm och kollade på AIK:s första träning och dagen efter åkte jag till Johan Björkmans hall och spanade på Djurgården.

Jag tänkte ta en titt på 08-lagens trupper. Hur ser det ut? Vad för spelartyper behövs? Vi börjar med AIK.

På pappret ser AIK väldigt starkt ut. Det finns både spets och bredd. I dagsläget är truppen för stor och några spelare kommer, precis som 2012, att lånas ut. Ingen vild gissning att det återigen kan bli Niklas Maripuu och Alhassan “Crespo” Kamara.

Konkurrensen är stor, framför allt för mittbackarna och de centrala mittfältarna. AIK vill sälja Niklas Backman, men frågan är vad som händer om han blir kvar. Vilka två satsar Andreas Alm på? Alexander Milosevic fick inte spela när han kom tillbaka från skada på grund av den tuffa konkurrensen. Nu är han med på allvar igen.

Förra säsongen saknade jag en sån där yttermittfältare ni vet som kan slå ut sin motståndare gång på gång och som hamnar högt upp i poängligan. Martin Mutumba gjorde två mål och två assist, Lalawele Atakora ett mål och två assist. Poängbäst av yttrarna var Daniel Gustavsson med tre mål och fyra assist på 25 matcher. Nu har AIK värvat Nabil Bahoui som säkert kommer att användas till vänster på mittfältet. Han gjorde 15 mål och sex assist i superettan och det ska bli spännande att se vad han kan göra i en bättre omgivning.

AIK har blivit av med Mohamed Bangura som var väldigt bra i slutet av säsongen. Det lär märkas men frågan är hur mycket.

Kennedy Igboananike har kommit in och han ger AIK ett djupledsalternativ som man har saknat. Han lär vara revanschsugen efter att ha varit utfryst i Djurgården. Spännande att se vad han kan åstadkomma i AIK.

Henok Goitom och Daniel Majstorovic klarade inte av att leva upp till de stora förväntningarna. Men man ska komma ihåg att båda gick in i allsvenskan efter långa skadeuppehåll. Nu får duon en välbehövlig försäsongsträning och sedan är det upp till bevis.

Jag har fått en del frågor om AIK vill ha Magnus Eriksson, Gent. Jag frågade Björn Wesström som svarade att “Mange” inte är aktuell för AIK.

Vem tror ni blir årets utropstecken i AIK?

Jag säger Ibrahim Moro. Mittfältaren var riktigt bra i slutet av förra säsongen och jag tror att han blir en av AIK:s viktigaste spelare 2013.

Björn Wesström bestämde sig för att värva Moro efter att ha sett honom i ungefär tio minuter:

“Jag var överraskad över att det inte var fler som såg honom. Agenter och andra människor där hade ju ingen aning om vem han var. Jag frågade: vem är det där? Det var ingen som visste och dom fick gå och hämta någon lirare som ställde ut stolar där.”

Säg gärna till om ni har funderingar, tips eller om ni vill att jag ska kolla upp något med 08-lagen. Jag finns på Twitter: https://twitter.com/A_Sundberg

 

Publicerad 2013-01-17 kl 14:25

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons