Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Djurgården har funderat på Pablo Pinones-Arce

I tisdags spanade jag in Djurgårdens träning i Johan Björkmans hall. Efter uppvärmningen delades spelarna in i två grupper. Det ena gänget körde tvåmålsspel på liten yta, ledda av Magnus Pehrsson, medan resten körde fysträning med spanjoren Jordi Gonzalez. Erton Fejzullahu såg pigg ut i spelet och blandade mål med snygga framspelningar. Efter träningen pratade jag med Magnus Pehrsson och vad han sa kan ni läsa här

Daniel Amartey är alltså på väg till Djurgården, en spelare som inte bara Magnus Pehrsson tror på. När jag i måndags var på AIK:s träning talade chefsscouten Björn Wesström väldigt bra om Amartey som är från samma klubb som Kwame Karikari.

Undra hur Magnus Pehrsson tänker när det gäller det centrala mittfältet. Vilka bänkas av Amartey, Andreas Johansson, Simon Tibbling och Yussif Chibsah? Skulle tro att Chibsah får det tuffast. Sedan då? Bänkas jättetalangen Tibbling eller någon av “Adde” eller Amartey som “MP” har värvat? Säsongen är lång och det är givetvis bra att ha flera alternativ, men vilka två är tänkta som startspelare?

I dagsläget tycker jag att inte att Djurgården ser så mycket bättre ut än förra säsongen. Daniel Sjölund har lämnat, Andreas Johansson har värvats, Jesper Arvidsson har hämtats in i stället för Andreas Dahlén, James Keene och Kennedy Igboananike har försvunnit, men där har klubben inte hittat någon ersättare. Dessutom kan Kasper Hämäläinen lämna innan allsvenskan börjar.

Defensivt är laget starkare. Arvidsson är bättre än Dahlén, Marc Pedersen är tillbaka från skada och Mattias Östberg är med från start. Men helheten ser nästan lite sämre ut även om man måste tänka på att det inte är färdigvärvat. En anfallare måste in och sedan kan det plötsligt se bättre ut än 2012.

Jag vet att Robin Simovic och Pablo Pinones-Arce är två spelare som Magnus Pehrsson har funderat på. I förra veckan fick jag höra att “MP” ville ha in en annan spelartyp än Pinones-Arce och hoppades på Simovic. I måndags fick jag veta att Ängelholms anfallare vill till Helsingborg, och om det gör att Pinones-Arce är aktuell vet jag inte, men skulle inte tro det. En gissning är att Djurgården hämtar in Manchester Citys 17-årige anfallare Godsway Donyoh. Sedan har man ju Fofanah, från Sierra Leone, som var skadad förra året och som börjar säsongen i U19-laget.

Magnus Pehrsson berättade även att han tränar Peter Nymann Mikkelsen som högerback. Jag förstår tanken att bygga laget bakifrån, men som det ser ut i dag skulle jag använda dansken till höger på mittfältet. Dels för att jag tycker att han är som bäst där, dels för att det ser något tunt ut på yttermittfältspositionerna – speciellt om Kasper Hämäläinen försvinner.

På lördag spelar Djurgården sin första match för året, då står Frej för motståndet.

Hur tycker ni att Djurgården ser ut i år? Säg gärna till om ni har funderingar, tips eller om ni vill att jag ska kolla upp något med 08-lagen. Jag finns på Twitter: https://twitter.com/A_Sundberg

 

 

Publicerad 2013-01-18 kl 13:39

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons