Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Bra försäsong av BP - hänger laget kvar i allsvenskan?

I lördags var jag och kollade på Brommapojkarna-Syrianska. Båda lagen saknade en del spelare – Sharbel Touma, Haris Skenderovic och Dwayne Miller var inte med i bortalaget och det gjorde säkert en del, men jag vågar ändå säga att Södertälje-laget får det väldigt tufft i år. BP var klart bäst och vann rättvist med 3-0 efter två mål av Mauricio Albornoz och ett av Andreas Eriksson. Vilka som saknades i BP? För att nämna några: Pontus Segerström, Andreas Haddad, Gabriel Özkan, Nicklas Bärkroth och Niklas Westberg.Det ska bli spännande att se hur BP klarar sig i allsvenskan. Det finns flera intressanta spelare i laget. Mot Syrianska var de centrala mittfältarna Mauricio Albornoz och Gustav Sandberg Magnusson bra tillsammans med offensiva Andreas Eriksson och högerbacken Martin Falkeborn, som låg bakom två mål. Tyvärr fick jag inte se så mycket av mittbacken Jacob Une Larsson eftersom Syrianskas offensiv var väldigt svag.

ANNONS

Brommapojkarna är ett bollskickligt lag som sällan slår långt utan spelar sig snyggt ur situationer. Frågan är hur det kommer att se ut mot bättre lag än Syrianska? Där har BP sin största utmaning – att kunna ta till en plan-b. Det behövde man sällan göra förra säsongen när man var topplag i superettan och klarade av att föra spelet mot de flesta lagen. Det kommer man inte att kunna göra i år.

Sedan undrar jag vem som kommer att kliva fram som målskytt nu när Pablo Pinones-Arce och Nabil Bahoui har lämnat. Jag är väldigt nyfiken på att se Andreas Haddad som nu är skadefri och ska spela på träningslägret.

Det finns ändå mycket kvalitet i BP:s breda trupp. Underskattade spelare som Andreas Eriksson och Mauricio Albornoz blandat med talanger som Jacob Une Larsson och Tim Björkström, samt rutinerade Gabriel Özkan och Bojan Djordjic.

ANNONS

Så här har laget spelat under försäsongen:

Vålerengen-BP 1-0
Lilleström-BP 1-3
Gefle-BP 0-0
BP-Sundsvall 1-2
BP-Syrianska 3-0

Publicerad 2013-02-26 kl 10:27

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto