Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Ett fall framåt - men nästa vecka kan AIK vara elva poäng efter täten

0-1 mot Malmö FF och AIK har fortfarande inte vunnit i årets seriespel. Ingen AIK-spelare har heller inte gjort mål i Friends Arena. Fast visst borde det ha sett annorlunda ut, men domaren Markus Strömbergsson och assisterande domaren Per Brogevik trodde att Kwame Karikari var offside och blåste bort anfallarens mål.

Andreas Alm gjorde sex förändringar efter 0-1-förlusten mot Åtvidaberg och han träffade rätt på flera positioner. Då satt Martin Mutumba, Daniel Majstorovic, Ibrahim Moro, Viktor Lundberg, Kwame Karikari och Henok Goitom på bänken. Mot MFF spelade alla sex från start. Andreas Alm gick ifrån lite av det han tidigare har trott stenhårt på. Som att nyförvärven Kennedy Igboananike och Nabil Bahoui ska lyfta laget. Båda har varit givna under försäsongen och i de tre första allsvenska matcherna, men duon har inte imponerat.

ANNONS

Daniel Majstorovic kom in bredvid Per Karlsson och gjorde sin bästa match i AIK-tröjan. Den förre landslagsbacken svarade för ett bra försvarsspel och var lugn och säker med bollen. Tokelo Rantie hade en tuff dag på jobbet.

Ibrahim Moro var bra på mittfältet tillsammans med Celso Borges. Moro vann boll och svarade för fina spelvändningar.

Henok Goitom imponerade också och såg på egen hand till att MFF-försvararna hade fullt upp. Goitom var nära att bli matchvinnare, men stolpen var i vägen. Jag gillade att se Goitoms dueller med Filip Helander. Två av allsvenskans bästa på sina positioner.

AIK var tyngre än tidigare, vann fler dueller och visade en bättre vilja. I den andra halvleken trycktes MFF tillbaka rejält. Ett fall framåt helt enkelt. Samtidigt är det resultaten som räknas.

AIK har bara tagit två poäng efter fyra omgångar och det är helt klart dåligt av ett lag som ska slåss om SM-guldet. Andreas Alm är en pressad tränare som snabbt måste börja göra resultat. I nästa match väntar Gefle på bortaplan. Förlust där och AIK kan vara elva poäng efter Malmö FF och IFK Göteborg. Hur skulle den tillförordnade sportchefen Björn Wesström se på det?

ANNONS

Publicerad 2013-04-17 kl 22:39

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto