Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

11 Dif-spelare har utgående avtal -och därför ska Tibbling spela

Efter 1-5 mot Åtvidaberg har Djurgården en poäng efter sex matcher och 2-16 i målskillnad.
I bagaget har man en manager och en ordförande som avgick efter hot samt en avbruten match.
Mitt i krisen är stjärnan Erton Fejzullahu skadad samtidigt som elva spelare har utgående kontrakt.
Djurgården har en del saker att jobba med för att undvika spel i superettan nästa säsong.

Klubben måste hitta en ny tränare. Det är tydligt att spelarnas självförtroende är på botten efter den svaga inledningen på säsongen. Därför måste man ta in en ledare utifrån som kan komma in och bryta mönstret. En som kommer in med positiv energi som kan smitta av sig. Som kan få spelarna att vilja imponera på sin nya tränare.

Anders Johansson och Martin Sundgren jobbade tillsammans med Magnus Pehrsson vilket märks på laguttagningarna. Att spelare flyttas runt på olika positioner när serien är i omgång sex är märkligt. Så kan man göra på försäsongen, men när serien är igång ska spelarna veta sina roller.

Mot Åtvidaberg var mittbacken Marc Pedersen högerback. Han är ingen högerback. Det såg vi mot Häcken, och det såg vi mot “Åtvid”.

Att Simon Tibbling inte får spela från start är konstigt. Mot Åtvidaberg var Nahir Oyal, Daniel Amartey och Erton Fejzullahu skadade, ändå petades Tibbling. Om 18-åringen ska spela på det centrala mittfältet kan diskuteras, men att Brian Span, Martin Broberg och Nahir Oyal har gått före på kanterna är fel. Tibbling är bättre än den nämnda trion och han har bland annat legat bakom lagets båda mål i allsvenskan.

Ska han spela centralt?
Tidigare i veckan tog jag fram statistik och om man ser till den så tycker jag att man ska ge Tibbling chansen på innermittfältet.

Inför mötet med Åtvidaberg såg statistiken ut så här:

2012 spelade Djurgården med Simon Tibbling som central mittfältare i 14 matcher – tog 22 poäng. Snitt: 1,57 poäng per match.

2012 var Djurgården utan Simon Tibbling som central mittfältare i resterande 16 matcher – tog 15 poäng. Snitt: 0,93 poäng per match.

Lägger man till 2013 blir siffrorna så här:

2012-2013 har Djurgården spelat 14 matcher med Simon Tibbling på centrala mittfältet – tagit 22 poäng. Snitt: 1,57 poäng per match.

2012-2013 har Djurgården spelat 20 matcher utan Simon Tibbling – tagit 16 poäng. Snitt: 0,8 poäng per match.

Jag tycker även att Dif ska spela med Daniel Amartey som mittback i nästa match då MFF står för motståndet, om han hinner bli skadefri.

Så till det där med spelare vars kontrakt går ut efter säsongen. Här har klubben en del att jobba med och viktigast är att förlänga med Peter Nymann Mikkelsen, men med tanke på de dåliga resultaten och hur det ser ut i föreningen kan det bli tufft att behålla dansken.

Här är Dif-spelarna vars kontrakt går ut efter säsongen:

Försvarare:
Mattias Östberg
Petter Gustafsson
Marc Pedersen – har option på tre år
Peter Nymann Mikkelsen
Joel Riddez
Vytautas Andriuskevicius – option på tre år
Philip Sparrdal Mantilla

Mittfältare:
Brian Span

Anfallare:
Amadou Jawo
Godsway Donyoh
Luis Solignac – har option

Publicerad 2013-05-05 kl 17:35

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons