Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Blir Högmo större än "Schampo" i Djurgården?

Per-Mathias Högmo tar över Djurgården. Jag ringde runt till några insatta personer för att höra mig för om den 53-årige tränaren.

“Smart. Ett toppnamn i Norge. Omtyckt som tränare och människa. Bra på att bygga ett lag och får alltid till en bra sammanhållning”.

Det var saker som personerna lyfte fram.

Djurgårdens tf sportchef Anders Grönhagen har sonderat terrängen i Norge där han har ett bra kontaktnät efter flera år som tränare. Han fastnade för Per-Mathias Högmo. En person som har gjort bra resultat med Tromsö som han förde till en andraplats i ligan och han har även vunnit OS-guld med damlandslaget 2000. 53-åringen har varit fotbollschef i norska förbundet och doktorerat i fotboll vid universitet i Tromsö. Dessutom nämns han faktiskt som efterträdare på förbundskaptensposten efter Egil “Drillo” Olsen.

Det låter onekligen som att Anders Grönhagen har hittat en bra tränare i Per-Mathias Högmo.

Inför säsongen nobbade Högmo Vålerenga och då blir man ju nyfiken på varför han nu väljer att ta över Djurgården. Jag skulle tro att det handlar om flera saker:

1. En utmaning att få ordning på en stor svensk klubb som ligger sist i allsvenskan.

2. Han har inget att förlora. Djurgården har fått en dålig start, det är turbulens inom föreningen och det är inte han som har värvat dit någon spelare. Alltså: Går det dåligt faller knappast skuggan över honom – går det bra blir han en hjälte.

3. Han lär få bra betalt.

Per Mathias Högmo har gjort bra resultat i de flesta klubbarna han har jobbat i, men han har oftast haft ett bra spelarmaterial att arbeta med. Nu kommer han till Dif som har problem. Ett lag som jobbar i uppförsbacke. Truppen är inte lika bra som han är van vid. Och det är här 53-åringen sätts på prov. Det ska bli oerhört intressant att se om han lyckas få ordning på Djurgården.

Till sist: Blir Per-Mathias Högmo större än Espen “Schampo” Knutsen i Djurgården?

Publicerad 2013-05-15 kl 14:26

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons