Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Stahres smarta drag förstörde för Djurgården

Djurgården var på väg ut i Europa.
Då visade Mikael Stahre fingertoppskänsla.
När Dif tryckte på för ett ledningsmål tog han in Pontus Farnerud och Daniel Sobralense.
IFK Göteborg kom in i matchen och Farnerud fixade klubbens första titel på fem år.

Precis innan avspark pratade Mikael Stahre om att sätta press på Djurgårdens mittbackar Mattias Östberg och Emil Bergström. Fem minuter senare kom utdelningen. Mattias Bjärsmyr slog en lång boll, Philip Haglund förlängde till Tobias Hysén som nickskravade till Robin Söder. Anfallaren blev fri efter att Peter Nymann Mikkelsen hade en för hög position. Kenneth Höie släppte retur till Hysén som gjorde 1-0.

Drömstart för Blåvitt och återigen ett tidigt insläppt mål av Djurgården. Två gånger tidigare den här säsongen – mot Helsingborg och AIK – har det blivit baklängesmål i den femte minuten. Mot Malmö FF släppte laget in ett mål efter bara en minut och mot Häcken tog det tolv minuter innan Höie släppte in en boll. Där har Djurgården ett stort problem som måste rättas till.

0-1-målet var Djurgårdens enda försvarsmisstag i den första halvleken. Den andra halvleken var bara sju minuter gammal när Daniel Amartey kvitterade. Jesper Arvidsson slog en hörna från höger. Vid den bortre stolpen dök Amartey upp och nickade in 1-1.

Efter målet tog Djurgården över matchen och pressade tillbaka IFK Göteborg. När pressen var som störst visade Mikael Stahre fingertoppskänsla och gjorde ett dubbelbyte. In med Pontus Farnerud och Daniel Sobralense och helt plötsligt var Blåvitt tillbaka i matchen.

Djurgården tvingades till tre byten efter att Vytautas Andriuskevicius, Jesper Arvidsson och Martin Broberg skadat sig. Yussif Chibsah gick in som ytterback och Amadou Jawo flyttades ner som yttermittfältare. IFK Göteborg träffade stolpen och ribban i förlängningen – matchen gick till straffar.

Jawo träffade stolpen, Luis Solignac sköt rakt på John Alvbåge och Peter Nymann Mikkelsen prickade ribban. Då klev Pontus Farnerud fram och avgjorde finalen.

Mikael Stahre fick mycket skit förra säsongen. I dag hade han stor del i att IFK Göteborg är klart för Europa League efter första titeln på fem år.

Till sist: Hur svårt kan det vara att fixa en bra gräsmatta till nationalarenan? Långt ifrån första matchen jag såg spelare halka runt på planen.

Publicerad 2013-05-26 kl 20:44

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons