Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

"Då visar sig Berhalters brister som matchcoach"

Sundbergs blogg

Jönköping åkte till Söderstadion utan att ha gjort ett enda mål i de fyra senaste matcherna – och utan att ha vunnit en match sedan den 29 april.
Ändå besegrades Hammarby med 1-0.
Efter matchen pratade Gregg Berhalter om att det är oacceptabelt att släppa in målet.
Själv vill jag vända på det och säga att det är oacceptabelt att inte göra mål hemma mot seriens formsvagaste lag om man har ambition att gå upp i allsvenskan.

Vi har sett det förut under Gregg Berhalters ledarskap. När Hammarby möter ett på pappret sämre lag som kommer till ett kokande Söderstadion och ger bort bollen och säger: “Här, varsågod. Ni får föra matchen”.

Då blir Hammarby fegt, långsamt och lättläst. Då visar sig även Gregg Berhalters brister som matchcoach. Med ett stort bollinnehav behövs kreativa spelare för att luckra upp motståndet. Ändå vägrar den amerikanske tränaren att ändra på sin idé om att ha två fysiska spelare på det centrala mittfältet. Mot Jönköping var Nik Ledgerwood avstängd – då slängdes oprövade Robin Tranberg in bredvid Adis “Baggio” Husidic.

Annons

För mig är det konstigt att inte flytta ner Nahir Besara på det centrala mittfältet, ge honom mycket boll och låta honom vara spelfördelare. I stället används Besara som släpande anfallare vilket inte är helt enkelt mot ett så lågt försvar som Jönköpings. Inte nog med det. Efter 0-1 valde Berhalter att agera. Vad han gjorde? Tog ut kreative Besara och Tranberg – in med Billy Schuler som har gjort två mål på 22 matcher i Superettan, samt unge och oprövade Viktor Nordin. Oerhört märkligt att byta ut Besara redan i den 69:e minuten i stället för att flytta ner honom i banan när laget jagar mål.

En annan sak jag undrar är: var är Sebastian Castro-Tello? Inte ens på bänken mot Jönköping. Tidigare har det inte funnits plats för “Castro” när Berhalter har kört med ett 4-4-2-system. Nu har den amerikanske tränaren gått över till att spela med en släpande anfallare och den positionen är gjuten för 26-åringen. Men, då får han inte ens sitta på bänken. Först misstänkte jag en skada och gick in på Hammarbys hemsida. Men där säger assisterande tränaren Carlos Banda att det bara är Kennedy Bakircioglü och Max von Schlebrügge som är skadade.

Annons

Till sist: På nio matcher har Hammarby använt 23 spelare. Är det rekord?

Publicerad 2013-05-28 12:54

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto