Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Kan Berhalter stanna i Hammarby efter kollegornas kritik?

Så här säger Hammarbys vd Henrik Kindlund angående Gregg Berhalters framtid i klubben efter 2-2-matchen mot Varberg:

ANNONS

“Det är klart att det finns en utvärdering. Det finns en diskussion kring tränare. Jag kan inte ge dig något svar just nu för det finns inga beslut tagna ännu. Säsongen är en stor besvikelse för oss. Det är helt givet att vi diskuterar det här”.

Hade det låtit likadant om Gregg hade styrelsens förtroende och det hade varit en självklarhet att amerikanen skulle stanna hela säsongen? Knappast.

Om Hammarby hade haft förtroende för Gregg Berhalter hade Kindlund varit tydlig med det. Men det är han inte.

Gregg Berhalter hänger löst. Under måndagen hörde jag mig för hos flera källor med insyn i Hammarby och den amerikanske tränaren har fått flera spelare och styrelsefolk emot sig – något som Henrik Kindlund är väl medveten om.

Så här sa Christophe Lallet:

Har Gregg spelarnas förtroende?

ANNONS

– Jag vet faktiskt inte. Jag kan inte svara för alla andra.

Men det är väl klart att du vet hur snacket går i gruppen – har han ert förtroende?

– (Lång tystnad) Alltså, det är så svårt att prata om det nu. Det kanske är dumt av mig att svara på den frågan i dag. Det känns som att vad jag än säger så kan det tas på ett dåligt sätt eftersom det är självklart att jag är missnöjd när jag har ställts utanför så mycket.

Har han ditt förtroende?

– (Lång tystnad) Jag skulle vilja säga att jag har suttit väldigt mycket på bänken så klart att till slut finns det en gräns när man tappar förtroendet för sin tränare.

Frågan är om Gregg Berhalter vill stanna kvar på sin arbetsplats med tanke på att han har spelare och ledare emot sig?

Det är bara att gå till sig själv. Hade jag stannat kvar på min arbetsplats om min chef och flera kollegor hade kritiserat mig öppet? Knappast.

ANNONS

Hur var matchen mot Varberg då?

Starkt av Hammarby att ta ledningen med 2-0 med en man mindre. Monday James fick rött kort efter 15 minuter. Där och då gjorde Gregg Berhalter något annorlunda. Om det beror på att han är pressad kan man bara spekulera i.

Jag har aldrig sett amerikanen mönstra ett så offensivt lag. Vanligtvis spelar han med två defensiva innermittfältare i Adis “Baggio” Husidic och Nik Ledgerwood. Ibland har Nahir Besara fått spela där med en av dem. Men med en man mindre valde Berhalter att köra med Besara och Kennedy Bakircioglü centralt. “Baggio” var skadad, Nik Ledgerwood fick flytta ner som vänsterback och Billy Schuler blev yttermittfältare.

Det funkade bra. Kennedy och Besara käkade upp Varbergs centrala mittfält. I den 61:a minuten stod det 2-0 och Bajen såg ut att ha kontroll på matchen. Då tog Berhalter ut Ledgerwood och satte in Billy Berntsson. Jag vet inte om Ledgerwood hade ont (det kan ha varit så eftersom han var ute och pratade med Gregg innan bytet), men om han inte hade det så var det ett konstigt byte. Dels eftersom han orkar kriga i 90 minuter, dels eftersom han skulle kunna spela centralt om något hade hänt med Kennedy eller Besara.

ANNONS

Tre minuter senare drog Billy Berntsson iväg på vänsterkanten med tanken full fart framåt. Varberg bröt, kontrade och reducerade. Bortalaget var inne i matchen. Tre minuter senare kom 2-2.

Då tog Berhalter ut Billy Schuler och satte in Christophe Lallet – ett byte som borde ha kommit vid 2-0 eftersom Lallet är bättre defensivt, kan komma in med energi som smittar av sig och som kan hålla i bollen, få tiden att gå och låta medspelarna andas. Dessutom var Varbergs kantspelare Kujtim Bala och Modou Barrow bra.

Till sist: Domaren Magnus Ahlsén kom billigt undan eftersom allt eftersnack handlade om arga fans och en tränare som hänger löst. Ahlsén vek ner sig totalt på Söderstadion och tog oerhört många felbeslut. Utvisningen på Ahmet Özdemirok var otroligt märklig.

Följ Andréas Sundberg på Twitter

ANNONS
Publicerad 2013-06-11 kl 12:59

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto