Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Förlänga med Nymann Mikkelsen är viktigast för Djurgården

I dag publicerade fotbollskanalen.se en lista över spelarna som har utgående kontrakt. Jag pratade med AIK:s sportchef Björn Wesström och känslan är att klubben kommer att förlänga med Nils-Eric Johansson och Martin Mutumba. Däremot får Kenny Stamatopoulos, Christian Frealdsson, Robert Åhman Persson, Helgi Danielsson och Christian Kouakou se sig om efter nya lag. Inte helt säker på Stamatopoulos, men Wesström berättade att han letar efter en målvakt att ta in i sommar. Sedan tidigare är det klart att Daniel Tjernström lägger av.

ANNONS

Viktor Lundberg har skrivit på för Randers och det är nog inte omöjligt att Niklas Backman lämnar i sommar. Personligen tycker jag att AIK ska ta in en yttermittfältare. Nabil Bahoui har gjort sju poäng – tre mål och fyra assist – på tio matcher från start. Det är helt okej. Martin Mutumba har gjort ett mål och tre assist, Daniel Gustavsson har inte gjort mål eller assist. Lite tunt och jag tror att AIK letar efter en kantspelare.

***

När det gäller Djurgården så går kontrakten ut för Marc Pedersen, Peter Nymann Mikkelsen, Petter Gustafsson, Joel Riddez, Mattias Östberg, Vytautas Andriuskevicius, Philip Sparrdal Mantilla, Brian Span, Luis Solignac, Amadou Jawo (inlånad över 2013 från Elfsborg där han har avtal till sommaren 2014) och Godsway Donyoh (inlånad över 2013 från Manchester City).

ANNONS

Första tanken är: förläng med Peter Nymann Mikkelsen. Det borde stå högst upp på Anders Grönhagens lista. Sedan gissar jag att Marc Pedersen flyttar tillbaka till Danmark och att då Mattias Östberg får ett förlängt kontrakt med Dif. Amadou Jawo har avtal med Elfsborg till nästa sommar och det är nog inte omöjligt att han spelar i Dif även nästa säsong.

Brian Span lär flytta tillbaka till USA och det är nog även tveksamt om skadedrabbade Joel Riddez får förlängt. Då lär Petter Gustafsson ligga bättre till och det skulle vara kul om Philip Sparrdal Mantilla stannar. Det hade varit kul att se om 19-åringen kan lyfta efter sina skadeproblem.

Godsway Donyoh får kanske fortsätta för jag kan inte se vad han ska göra i Manchester City. Vytautas Andriuskevicius? Tveksamt.

***

Hammarby har 14 spelare och en tränare med utgående kontrakt. Gregg Berhalter, Kevin Angleborn, Tim Markström, Billy Berntsson, Thomas Guldborg Christiansen, Max von Schlebrügge, Erik Figueroa, Adis Husidic, Mikael Rynell, Nik Ledgerwood, Robin Tranberg, Nicklas Lindqvist, Christoffer Hansebjer, Billy Schuler och Erik Sundin.

ANNONS

Klubben har option att förlänga med Erik Sundin och Thomas Guldborg Christiansen. Det känns givet att båda stannar.

Tror inte att klubben behåller Gregg Berhalter och det lär betyda att hans värvningar Adis Husidic och Billy Schuler försvinner. Kanske även Nik Ledgerwood?

Nicklas Lindqvist, Christoffer Hansebjer och Robin Tranberg är spännande framtidsnamn som Bajen borde förlänga med.

Hammarby pratar högt om att man letar efter en vänsterback. Betyder det att Erik Figueroa får lämna?

Max von Schlebrügge är 36 år och har haft för många skador under de senaste åren. Därför är jag tveksam till en förlängning om inte parterna enas om en bra deal, framför allt för Hammarby.

Mikael Rynell slåss med Christophe Lallet om att vara tredje alternativet som kantspelare. I dagsläget går Kennedy Bakircioglü och Christoffer Carlsson först. Bajen har option att förlänga och det lär man göra.

ANNONS

Billy Berntsson har hamnat på bänken eftersom Michael Timisela gör det bra som högerback. Även här finns option och tror nog att Billy stannar.

Publicerad 2013-06-19 kl 15:41

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto