Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Många klubbar borde lära av AIK:s Tjerna-hyllning

Sundbergs blogg

Efter 15 säsonger, över 400 matcher och åtta år som lagkapten fick Daniel Tjernström ett värdigt avsked i sin sista match i AIK. Han fick, för första gången i år, speltid i allsvenskan och var med och såg till att AIK hakar på i guldstriden och att Elfsborg hängdes av.

Efter matchen hyllades “Tjerna” av supportrar, lagkamrater, motståndare, klubben och dessutom fick han en landslagströja av Erik Hamrén (ni vet den där ramsan: “Tjerna till landslaget”).

Det kan tyckas vara givet att en trotjänare ska hyllas på det här sättet, men många klubbar är alldeles för dåliga på det. Det är bara att gå tillbaka några månader i tiden till när Daniel Sjölund lämnade Djurgården efter 10 säsonger, 205 allsvenska matcher och två SM-guld. Vad fick han för en hyllning?

AIK gjorde allt rätt och många klubbar borde se och lära.

Till sist: AIK kan mycket väl ha spelat bort Elfsborg från guldet. Om Helsingborg besegrar Djurgården har laget från Borås tolv poäng upp till förstaplatsen.

Annons
Publicerad 2013-08-03 18:50

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto