Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Inte mycket till Dennerby-effekt

Sundbergs blogg

Långsamt, stillastående och bara en farlig chans på 90 minuter.
Hammarby förlorade med 0-1 mot Ljungskile – men förlusten kunde mycket väl ha blivit större.
Det var inte mycket till “Dennerby-effekt” vi fick se i den nye tränarens första match på Tele2 Arena.

Thomas Dennerby fick en perfekt start i sin första match när Örgryte besegrades med 3-0 i den förra omgången. På söndagen var det dags för tränarens första match på Tele2 Arena som coach för Hammarby. En match som han nog snabbt vill glömma. Han fick se sitt lag spela långsamt och bara skapa en riktig målchans. Chanserna som skapades stod Ljungskile för. Som i den 27:e minuten när Jonas Lindberg missade ett friläge. Eller i den 53:e minuten när lurige Lindberg klackade fram till Paul Tracy som träffade Johannes Hopfs ribba. Och i den 75:e minuten när James Sinclair helt ostört fick avancera på Bajens planhalva och ställa in siktet innan han prickade in matchens enda mål.

Annons

Hammarby skapade en farlig chans. I den 56:e minuten spelade Kennedy Bakircioglü fram Nik Ledgerwood på högerkanten som i sin tur slog in bollen mot första stolpen. Där dök Luke Rodgers upp, men avslutet gick utanför.

Efter matchen buades hemmaspelarna ut: “Vi vill se Hammarby”, skanderades från läktaren.

Det är givetvis för dåligt att skapa så lite på hemmaplan mot Ljungskile, framför allt måste spelarna klara av att ta snabbare beslut. Samtidigt måste man säga att Ljungskile gjorde det bra. Man försvarade sig lågt och låg rätt i sina positioner. Hade ett stort tålamod och vårdade bollen när man hade den. Det var tredje säsongen i rad som Ljungskiles besegrade Hammarby på bortaplan.

Inte blev det bättre för Bajen att Falkenberg besegrade Örgryte och att Assyriska tog tre poäng mot Östersund. Nu ligger Hammarby sjua i superettan och har tio poäng upp till kvalplatsen.

Annons
Publicerad 2013-08-04 21:37

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto