Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Inte mycket till Dennerby-effekt

Långsamt, stillastående och bara en farlig chans på 90 minuter.
Hammarby förlorade med 0-1 mot Ljungskile – men förlusten kunde mycket väl ha blivit större.
Det var inte mycket till “Dennerby-effekt” vi fick se i den nye tränarens första match på Tele2 Arena.

Thomas Dennerby fick en perfekt start i sin första match när Örgryte besegrades med 3-0 i den förra omgången. På söndagen var det dags för tränarens första match på Tele2 Arena som coach för Hammarby. En match som han nog snabbt vill glömma. Han fick se sitt lag spela långsamt och bara skapa en riktig målchans. Chanserna som skapades stod Ljungskile för. Som i den 27:e minuten när Jonas Lindberg missade ett friläge. Eller i den 53:e minuten när lurige Lindberg klackade fram till Paul Tracy som träffade Johannes Hopfs ribba. Och i den 75:e minuten när James Sinclair helt ostört fick avancera på Bajens planhalva och ställa in siktet innan han prickade in matchens enda mål.

Hammarby skapade en farlig chans. I den 56:e minuten spelade Kennedy Bakircioglü fram Nik Ledgerwood på högerkanten som i sin tur slog in bollen mot första stolpen. Där dök Luke Rodgers upp, men avslutet gick utanför.

Efter matchen buades hemmaspelarna ut: “Vi vill se Hammarby”, skanderades från läktaren.

Det är givetvis för dåligt att skapa så lite på hemmaplan mot Ljungskile, framför allt måste spelarna klara av att ta snabbare beslut. Samtidigt måste man säga att Ljungskile gjorde det bra. Man försvarade sig lågt och låg rätt i sina positioner. Hade ett stort tålamod och vårdade bollen när man hade den. Det var tredje säsongen i rad som Ljungskiles besegrade Hammarby på bortaplan.

Inte blev det bättre för Bajen att Falkenberg besegrade Örgryte och att Assyriska tog tre poäng mot Östersund. Nu ligger Hammarby sjua i superettan och har tio poäng upp till kvalplatsen.

Publicerad 2013-08-04 kl 21:37

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons