Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Djurgårdens fans bar fram sina spelare till tre poäng

Underläge med 0-1.
Då skapade Djurgårdens fans ett fantastiskt tryck i Tele2 Arena.
Hemmaspelarna vaknade, höjde sig och besegrade Helsingborg med 2-1 – serieledarens första bortaförlust på över ett år.

Innan avspark kändes det märkligt att Djurgården skulle spela hemmamatch vid Globenområdet, söder om Södermalm. Den känslan blev inte långvarig. Arnor Smarason hade placerat in 1-0 till Helsingborg efter bolltapp av Yussif Chibsah – där och då hände det något i Tele2 Arena. Dif-fansen vaknade till liv och skapade en fantastisk stämning som bar fram sina spelare till en 2-1-seger mot Helsingborg. Trycket precis innan Amadou Jawos avgörande mål i den andra halvleken var imponerande och efter slutsignalen stod Erton Fejzullahu och pratade om att han höjde sig 10 procent tack vare fansen.

“Det kändes som att det var 30 000 och fullsatt så som det lät,” sa Erton som var en av planens bästa spelare. Han skapade stora problem för Helsingborg och hittade ofta en fin yta mellan deras försvar och mittfält. Dessutom låg han bakom båda målen.

Vid kvitteringen fick han bollen mitt på planen efter att Martin Broberg försvarat bra, avancerade innan han snyggt släppte ut till vänster där Godsway Donyoh kom farande. Lånet från Manchester City tackade för framspelningen och tryckte in 1-1.

Vid 2-1 fick Erton bollen strax utanför HIF:s straffområde, hittade en öppnande passning till vänster där Vytautas Andriuškevičius dök upp och drog iväg ett skott som Pär Hansson lämnade retur på. Bollen gick ut till Amadou Jawo som klippte in det avgörande målet.

Djurgården kom till spel utan Daniel Amartey och Andreas Johansson – i stället fick Yussif Chibsah och Simon Tibbling chansen på det centrala mittfältet. Chibsah slarvade vid 0-1-målet och lär inte få starta mot Brommapojkarna. Bollskicklige Tibbling gjorde en bra match och det ska bli intressant att se om han får fortsätta på sin rätta position.

I maj tog jag fram statistik som visade att Djurgården tar dubbelt så många poäng med Tibbling på det centrala mittfältet – ändå har han använts på en kant.

Djurgården är fortfarande med i bottenstriden – men efter 2-1 mot HIF klev laget upp på elfte plats och har nu fyra poäng ner till kvalplatsen, och med en pånyttfödd Erton Fejzullahu samt ett nytt hem i Tele2 Arena kan det nog bli en kul höst för Dif.

Publicerad 2013-08-06 kl 11:33

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons