Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Mutumba mot poängrekord och när jag såg Dif:s nyförvärv på Arlanda

Det börjar dra ihop sig. Tio omgångar kvar av allsvenskan och elva av superettan.

Efter 3-2 mot Åtvidaberg har AIK guldchans. Andreas Alm har fått ordning på försvaret och offensivt har flera spelare klivit fram, framför allt Martin Mutumba, Nabil Bahoui, Henok Goitom och Kennedy Igboananike.

Jag har tidigare kritiserat Martin Mutumba för att göra för få poäng (förra säsongen blev det bara två mål och två assist). Det har jag fått äta upp. Mittfältaren är en av AIK:s viktigaste spelare och nu är han uppe i en fullträff och åtta assist vilket betyder att han lär slå sitt poängrekord från 2011 då det blev tre mål och åtta framspelningar.

Förutom att Mutumba gör fler poäng nu så har han blivit jämnare i sitt spel, han har en högre lägstanivå än tidigare.

I vintras trodde jag att Nabil Bahoui skulle göra flest mål i AIK. Nu är han uppe i fem fullträffar – fyra efter Igboananike. Dessutom har det blivit fem assist. Bra för att vara första säsongen i allsvenskan.

En annan som gör det väldigt bra är Celso Borges. Den centrala mittfältaren är en av lagets viktigaste spelare och jag skrev precis en artikel som lär göra AIK-fansen glada.

Kul att se så många från Stockholmsområdet i AIK:s startelva. Mot Åtvidaberg var det åtta stycken.

***

… Om AIK har många spelare från Stockholmsområdet så har Brommapojkarna fler. Mot IFK Norrköping hade BP tio spelare från 08-området. Imponerande!

BP är ett lag som jag vill ha kvar i allsvenskan. Men det kommer att bli tufft. Just nu ligger laget näst sist och det krävs att fler spelare än Andreas “Ante” Eriksson och Mauricio Albornoz kliver fram och levererar.

På tal om BP: I AIK brukar Nabil Bahoui ha tipselitbindeln runt armen, i Djurgården har Simon Tibbling den och i Hammarby är det Robin Tranberg. Gemensam nämnare? Alla är fostrade i Brommapojkarna. Dessutom är det kul att Albin Ekdal och Kristoffer Nordfeldt är landslagsspelare. Båda började tillsammans i BP:s knattelag.

***

Djurgården är också med i bottenstriden – trots att det såg ut att bli ett lyft när Per-Mathias Högmo tog över laget. Den nya tränarens facit i Dif: fyra segrar, fyra oavgjorda och tre förluster. Tre förluster på elva matcher är godkänt och jag tror att Djurgården fixar ett nytt kontrakt, men då gäller det att vinna “rätt matcher”. Det hade varit bättre att besegra BP eller Häcken än att ta tre poäng mot Helsingborg.

Dif har breddat truppen i sommar vilket ökar konkurrensen och gör att spelare ofta höjer sig. En av de nya spelarna är Alexandar Prijovic. Det var lite kul när jag fick syn på honom för första gången. Det var den 2 juli och Djurgården skulle spela sin sista match på Stadion. Jag hade varit i Grekland och landade på Arlanda där jag fick syn på Dif:s Players Manager Daniel Granqvist som gick ut från terminalen tillsammans med tre personer. Jag förstod att en ur sällskapet var fotbollsspelare som förmodligen var på gång till Djurgården.

Eftersom jag inte hann ta en djupledslöpning till Granqvist så ringde jag till redaktionen som i sin tur ringde upp Dif:s Players Manager. Då blånekade han. “Jag har inte varit på Arlanda”. Men efter lite gräv och bildgoogle så förstod vi att spelaren jag sett på Arlanda var Alexandar Prijovic.

***

Hammarby spelade 1-1 mot Örebro vilket betyder att det förmodligen inte blir allsvenskan nästa år heller. Jag förstår att fansen är trötta på hur klubben sköts. Truppen är för bra för att ligga sjua i superettan och för att styrelsen ska sparka tränare till höger och vänster.

***

… det drar även ihop sig i Division 6 C. Viktig seger för mitt lag Gamla Karlbergare i söndags. På fredag är det seriefinal mot Norrtulls SK på Stadshagen. Tre poäng och vi har chans att gå upp.

 

Publicerad 2013-08-20 kl 13:39

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons