Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

MFF har kopplat ett guldgrepp

Bäst i Skåne och ett grepp om guldet.
Malmö FF körde över Helsingborg med 3-0 – och satte rejäl press på IFK Göteborg.

Helsingborg klarade inte av att ta chansen att gå upp på lika många poäng som Malmö FF. MFF var numret större än HIF och med fem matcher kvar skiljer det nu sex poäng mellan lagen.

Rikard Norlings lag tog tag i taktpinnen direkt från start och pressade tillbaka Helsingborg. Sanningen är den att HIF var helt chanslöst. Guillermo Molins fick tid på sig inne i straffområdet, drog iväg ett skott som Pär Hansson lämnade en svag retur på. Erik Friberg höll sig framme och gjorde matchens första mål.

ANNONS

HIF höjde sig lite i den andra halvleken, men utan att skapa några farliga chanser. När hemmalaget närmade sig straffområdet stod oftast Pontus Jansson i vägen. Mittbacken gjorde en väldigt bra match och ledde sina lagkamrater. På mittfältet var Jiloan Hamad som vanligt klok och bollskicklig, på det centrala mittfältet vann Erik Friberg och Simon Thern duellspelet mot Ardian Gashi och Arnor Smarson. I anfallet var Magnus Eriksson ett ständigt hot. Därför var det ganska logiskt att ”Mange” blev matchhjälte.

Först tog han sig ner till kortlinjen och skickade in bollen till en fristående Molins som satte 2-0 – Erikssons tolfte assist vilket betyder delad ledning i assistligan. Sedan fick ”Mange” bollen till höger utanför straffområdet, klippte till och fick en jätteträff. Bollen satt ribba in.

Matchen slutade 3-0 och nu har Malmö FF kopplat ett grepp om guldet. Med fem matcher kvar leder MFF allsvenskan med 51 poäng. IFK Göteborg är fyra poäng efter men har en match mindre spelad. Helsingborg är sex poäng efter MFF.

ANNONS

För Helsingborg blir det svårt att ta guld. Laget är helt under isen och har släppt in 15 mål på de sex senaste matcherna. I nästa match väntar Elfsborg på bortaplan och då är Peter Larsson och Arnor Smarason avstängda.

Hur svarar IFK Göteborg? På torsdag spelar Blåvitt hemma mot Gefle.

Publicerad 2013-09-25 kl 21:09

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto