Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Omöjligt för Mjällbys tränare att stanna kvar

Tio dagars landslagsjobb gör att man blir ganska mör i kroppen. Då är det tur att jobbet är otroligt kul. Det har varit allt från en fixad playoff-plats till tyska stjärnor på Stureplan. Nu har landslagsspelarna åkt hem till sina klubblag och då byter vi fokus till allsvenskan.

***

Den störste spelaren som har spelat i Kalmar FF, tycker Nanne Bergstrand.
En av om inte den mest betydelsefulla spelaren i allsvenskan genom tiderna, säger jag.
Henrik Rydström lägger skorna på hyllan efter 21 säsonger i Kalmar FF.

Jag älskar spelare som är beredda att göra allt för att vinna. Sådan är Henrik Rydström. Han gör alltid sitt yttersta i varje duell, försöker få motståndare ur balans och tycker om att sätta press på domare.

Rydström har varit med och etablerat Kalmar FF i allsvenskan och belöningen blev ett SM-guld 2008. Dessutom har han varit väldigt viktig utanför planen med skarpa åsikter och analyser om fotboll, politik och annat. Rydström har varit smart och använt media för att stärka varumärket Kalmar FF.

Nu lägger han skorna på hyllan och det är inget konstigt med det. Rydström är 37 år, laget ska ha en ny tränare och man har flera unga spännande spelare som är redo att ta över på det centrala mittfältet.

Bra av parterna att meddela beslutet nu och det gör att fansen får hylla sin lagkapten i säsongens sista hemmamatch. Nästa år kan vi få se honom i en ledarroll vilket han berättar om här.

I sin blogg på DN skriver Rydström väldigt fint om avskedet.

***

Spännande med en ny allsvensk gala och kul att vara med i juryn.

***

Man behöver inte vara en raketforskare för att förstå att allt inte står rätt till i Mjällby. Först skickade klubben iväg omtyckte sportchefen Thomas Andersson Borstam. Nu har tränaren Anders Torstensson lämnat efter att han haft 16 av 19 spelare emot sig.

Torstensson gör givetvis helt rätt i att avgå. Det är klart att man inte kan leda ett lag när man inte har spelarnas förtroende.

Spelarrådet kollade av med truppen hur förtroendet för Torstensson var och det tror jag beror på att man ville visa styrelsen hur gärna man ville ha en ny tränare. Som spelare har man ganska bra koll på vad lagkamraterna tycker om tränaren, speciellt om det finns ett stort missnöje. Så jag tror inte att spelarrådets enkät var för att själva få veta hur förtroendet för tränaren var, det visste man redan. Man ville helt enkelt ha bort Torstensson och det är inget konstigt i det om nästan samtliga spelare är missnöjda. Jag tror inte att Mjällby skiljer sig jättemycket från Elfsborg där spelare också låg bakom att tränaren fick lämna.

 

Publicerad 2013-10-17 kl 15:05

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons