Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Svenska Mästare - nu måste MFF säkra upp Norling

Sveriges bästa lag 2013: Malmö FF.
Äntligen fick Rikard Norling sitt efterlängtade SM-guld.
Nu måste MFF göra allt i sin makt för att behålla sin tränare.

Malmö FF har vunnit allsvenskan 2013 och därmed har Rikard Norling fått sin första titel som huvudtränare. Norling lämnade AIK inför 2009 och efter säsongen menade många att han hade stor del i guldet. Men faktum är att 42-åringen aldrig har vunnit något stort som huvudtränare, 2006 kom han två med AIK och 2012 trea med Malmö FF.

I ett år har det ryktats om att MFF vill ha bort Norling. Nu är det dags att tänka om. Så här enkelt är det: Rikard Norling levererar resultat och är älskad av sina spelare och fans. Laget är viktigare än jaget och därför borde MFF:s styrelse tänka på klubbens bästa och göra allt i sin makt för att säkra upp sin tränare.

Givetvis finns det flera MFF-hjältar som fixat klubbens 17:e SM-guld genom tiderna. Magnus Eriksson blev den lyckade värvningen man hoppades på och är allsvenskans poängkung med 10 mål och 14 assist på 28 matcher. Miiko Albornoz har varit mentalt stark efter att i februari dömts för sexuellt utnyttjande av barn. Miiko är allsvenskans bästa ytterback (i hård konkurrens med Johan Larsson) och med honom får MFF ett giftigt vapen i offensiven.

Jiloan Hamad är seriens bästa yttermittfältare och samarbetet med Albornoz har varit guld värt. Pontus Janssons höst har varit väldigt bra. Mittbacken har klivit fram i de stora matcherna, som mot rivalen Helsingborg på Olympia och mot Elfsborg i Borås, och bredvid honom har den som spelat av Filip Helander och Erik Johansson imponerat vilket tyder på en stark bredd. Erik Friberg har varit bra och tänker oftast väldigt rätt. Dessutom har han gjort viktiga mål mot bland annat Helsingborg och Mjällby. Ricardinho har ibland fått kritik för att vara ojämn, men under hösten har 29-åringen visat att han är allsvenskans bästa vänsterback.

I somras lämnade den vindsnabba anfallaren Tokelo Rantie och då menade många att MFF sålde guldet. Men icke. In kom Guillermo Molins och hans höst har varit otroligt bra. Yttermittfältaren har fått spela som anfallare och gjort sju mål och en assist på tio matcher.

Nu försvinner Jiloan Hamad. MFF:s lagkapten är redan klar för tyska Hoffenheim och därför måste Malmö hitta en ny högerytter eller en vass anfallare – man kan ju flytta ner Guillermo Molins.

Pontus Janssons kontrakt går ut i sommar och om MFF vill tjäna pengar på sin mittback så måste man sälja i vinter. Parma har följt ”Ponne” och om han lämnar så borde Malmö värva en ny mittback.

Malmö FF har tagit guld och det är inget snack om att man är Sveriges bästa lag 2013, men på grund av flera oavgjorda matcher i början av säsongen så har faktiskt Helsingborg varit i ledning flest gånger. Så här har tabelltoppen sett ut efter varje omgång:

1: Helsingborg, IFK Göteborg och Kalmar FF
2: IFK Göteborg
3: IFK Göteborg
4: IFK Göteborg
5: IFK Göteborg
6: IFK Göteborg
7: Helsingborg
8: Helsingborg
9: Helsingborg
10: Helsingborg
11: Helsingborg
12: Helsingborg
13: Helsingborg
14: Helsingborg
15: Helsingborg
16: Helsingborg
17: Helsingborg
18: Helsingborg
19: Helsingborg
20: Malmö FF
21: Malmö FF
22: Malmö FF
23: Malmö FF
24: Malmö FF
25: Malmö FF
26: Malmö FF
27: Malmö FF
28: Malmö FF
29: Malmö FF
30: Malmö FF

Publicerad 2013-10-28 kl 21:03

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons