Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Spännande och överraskande om Elfsborg tar Pelle Olsson

Sundbergs blogg

Pelle Olsson är högaktuell för Elfsborg.
Den chansen är han värd.
Nanne Bergstrand tar över Hammarby – är klubben redo för sin nya tränare?

Man kan fira en födelsedag på olika sätt. Som att åka till Riddarholmen för presskonferens med Sven-Göran Eriksson och sedan vidare till Tele2 Arena för presskonferens med Hammarby.

Jag har stor respekt för ”Svennis” tränarkarriär med allt från engelsk förbundskapten till italiensk mästare, men att se honom sitta och prata om alla otrohetsaffärer är bara trist.

På väg till Tele2 Arena dök nyheten upp om att Pelle Olsson är högaktuell för Elfsborg. Gefles ordförande Leif Lindstrand ville inte avslöja för mycket men sa att han hade hört ett rykte om det. Och när han säger så då är det klart att han vet om att Elfsborg drar i deras tränare.

Annons

Pelle Olsson är värd chansen att ta över ett större lag. Under nio år har han gjort ett jättejobb med små resurser i Gefle och det skulle vara väldigt spännande att se honom i ett bra lag som vill vara spelförande.

I Gefle har han som sagt tvingats jobba med små resurser och då har han fått prioritera försvarsspelet för att varje år kriga sig kvar i allsvenskan. Därmed har hans signum blivit en tränare med ett organiserat försvarsspel.

I Gefle har Johan Oremo och Mikael Dahlberg lyckats under Pelle Olsson, men båda floppade i Djurgården. Tränaren har fått fart på flera offensiva spelare som Simon Lundevall, Jonas Lantto och Jakob Orlov. Det visar att han inte bara är en defensivt skicklig tränare.

Det är överraskande om Elfsborg väljer Pelle Olsson, men det kommer att bli väldigt intressant att följa klubben om det blir så.

Annons

***

Hammarby hade alltså presskonferens i Tele2 Arena och där presenterades Nanne Bergstrand som tränare och Mats Jingblad som sportchef.

Bajen ska vara väldigt glada över sin tränarrekrytering och frågan är inte om Nanne är redo för Hammarby – utan om Hammarby är redo för Nanne.

Nanne har tränat Kalmar FF i tolv år och under den tiden har Hammarby haft nio olika huvudtränare. Om klubben för en gång skull ger sin tränare tid och prioriterar kontinuitet så kommer det här att bli lyckat. Nanne Bergstrand är duktig på att bygga ett lag och har visat att han är en bra tränare och framför allt en skicklig taktiker.

Att 57-åringen tar över Hammarby är inte jätteförvånande med tanke på att han efter bortaderbyt mot Öster pratade om att han inte nödvändigtvis måste träna ett allsvenskt lag utan att han snarare söker en utmaning. En utmaning får han verkligen i Bajen.

Annons

I Kalmar tog Nanne Bergstrand SM-guld 2008 och den här säsongen slutade hans lag fyra i allsvenskan.

Följ Andréas Sundberg på Twitter

Publicerad 2013-11-06 17:10

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto