Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Blåvitt borde göra allt för att behålla Farnerud

Sundbergs blogg

Pontus Farnerud tvingas lägga skorna på hyllan.
IFK Göteborg borde göra allt i sin makt för att behålla honom.
För jag är övertygad om att 33-åringen har mycket att bidra med även utanför fotbollsplanen.

Det är oerhört ledsamt att inte få se Pontus Farnerud spela fotboll nästa säsong. Om det är ledsamt för mig så är det säkert tragiskt för honom själv och olyckligt för IFK Göteborg och svensk fotboll.

En frisk Pontus Farnerud är överlägsen i allsvenskan. Tyvärr har han alldeles för ofta under tiden i Blåvitt dragits med skador vilket har hindrat honom från att köra för fullt. Huvud och fötter är toppklass och jag är otroligt glad över att mittfältaren valde att spela i allsvenskan, det har varit ett sant nöje att följa honom i IFK Göteborg.

Pontus Farnerud är inte bara klok på fotbollsplanen utan även utanför. Vid intervjuer och snack med honom har man oftast fått något i utbyte och tankarna har varit väldigt kloka. Därför förutsätter jag att IFK Göteborg har gjort allt i sin makt eller gör allt i sin makt för att behålla 33-åringen i sin klubb.

Annons

Själv säger han till IFK Göteborgs hemsida att: ”Fotboll i någon form vill jag hålla på med. Kanske som tränare, scout eller inom media.”

Tanken på Pontus som tränare känns självklar och spännande. Han har alla förutsättningar för att lyckas som det och det hade varit bra för svensk fotboll. Scout hade givetvis också passat bra och i media hade han med all säkerhet varit en lysande expert och analytiker.

Grattis den som lyckas knyta till sig Pontus Farnerud. Jag är övertygad om att han kommer att lyckas med nästa projekt han tar sig an.

Följ Andréas Sundberg på Twitter

Publicerad 2013-11-08 14:04

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto