Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Högmo borde blivit Årets tränare - löjligt av Alvbåge

Allsvenskans stora pris var väldigt bra – men visst borde Per-Mathias Högmo ha fått pris som Årets tränare.

Allsvenskans stora pris är här för att stanna. Den nya fotbollsgalan är redan väldigt bra och jag är övertygad om att den kommer att växa med tiden. Fotbollsgalan, som är på måndag, har en del att lära, bland annat genom att Erik Hamrén, Håkan Ericson, lagens tränare, lagkaptener och journalister borde vara jury.

ANNONS

De flesta vinnarna var ganska väntade, men visst borde Per-Mathias Högmo fått pris som Årets tränare. Rikard Norling gjorde ett väldigt bra jobb och förde Malmö FF till SM-guld, men Högmo tog över ett Djurgården i kris, tog 40 poäng på 22 matcher och hade en stor betydelse för lagets lyft. Nu är han norsk förbundskapten.

Sedan tycker jag att Daniel Amartey borde ha fått pris för Årets nykomling. Melker Hallberg vann, men för mig utmärkte sig både Amartey och Sam Larsson mer den här säsongen.

Amartey var fantastisk som mittback och dominerade under hösten och det är inte för inte att Liverpool visar intresse för 18-åringen. Sam Larsson fick den här säsongen ett genombrott, gjorde 23 matcher från start i IFK Göteborg som spelade för guld. Dessutom vann han lagets interna assistliga (åtta stycken) och kom femma i den interna skytteligan (fyra stycken).

ANNONS

Kul med Årets fint som pris och Imad Zataras show med AIK:s Martin Lorentzson var grym. Välförtjänt och roligt att John Alvbåge fick fotbollskanalen.se:s pris Årets röst. IFK Göteborgs målvakt vågar säga vad han tycker och det var stort när han vid oroligheterna i cupfinalen greppade mikrofonen och lugnade fansen.

Däremot var det onödigt av Alvbåge, när han tog emot priset, att gå till personangrepp mot Jonas Thern. Det är löjligt att ge sig på någons utseende.

Förutom Högmo och Amartey gick mina röster till vinnarna: Etrit Berisha, Per Karlsson, Jiloan Hamad och Tobias Hysén. Så här röstade jag.

Följ Andréas Sundberg på Twitter


Publicerad 2013-11-09 kl 12:36

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto