Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Blåvitt kan inte ersätta Hysén

Sundbergs blogg

Pontus Farnerud har lämnat IFK Göteborg.
Nu är även Tobias Hysén på väg bort.
Kvar står Håkan Mild och undrar hur han ska fylla luckorna efter lagets två största kreatörer.

IFK Göteborg var länge med i guldstriden men slutade trea i allsvenskan. Ett starkt försvarsspel, spelare som kämpar hårt tillsammans, allsvenskans bästa bollspelare i Pontus Farnerud och målfarliga Tobias Hysén framåt – ungefär så kan man väl sammanfatta Blåvitts säsong. För det var ju faktiskt så att lagets två största kreatörer var Farnerud och Hysén. Farnerud har redan lämnat klubben – och nu är även Hysén på väg bort. Hur ska du reparera skadorna, Håkan Mild?

Maccabi Haifa vill ha Tobias Hysén. Anfallaren kan tänka sig att flytta. Klubbarna förhandlar eftersom 31-åringen har två år kvar på kontraktet och en övergång är ganska nära. Enligt israelisk media kostar Hysén 700 000 euro och avtalet som diskuteras är på tre och ett halvt år. Om föreningarna kommer överens har Håkan Mild ett stort håll i bygget som måste lagas.

Annons

Tobias Hysén gjorde 14 mål, kom tvåa i den allsvenska skytteligan och utsågs till seriens mest värdefulla spelare. Han är en av få allsvenska spelare som är med i det svenska landslaget och dessutom är lagkaptenen väldigt viktig utanför planen. Det är egenskaper man inte ersätter så lätt, faktum är att det förmodligen inte går att ersätta.

Hysén var på väg att lämna Göteborg för två år sedan. Då jagades han av belgiska Club Brügge, men valde till slut att förlänga kontraktet med Blåvitt till 2015.

”Med det sagt så lovar jag ingen att jag stannar till 2015, men tanken är att jag åtminstone är kvar året ut”, sa han då.

Snart kan vi ha facit i hand och mycket tyder på att anfallaren blev kvar året ut, som han sa, och lämnar innan kontraktet löper ut.

Följ Andréas Sundberg på Twitter

Publicerad 2013-11-18 16:21

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto