Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Pelle Olsson i Dif - blir inte mer spännande än så

Per-Mathias Högmo lämnade efter att ha fått fart på Djurgården.
In kommer Pelle Olsson vars signum är att prioritera ett organiserat försvarsspel.
Mer spännande än så här blir det knappast.

Per-Mathias Högmo tipsade Djurgården om vännen Leif-Gunnar Smerud som tränar Hönefoss, men när Bosse Andersson klev in som sportchef jobbade han för att få in sin vän Pelle Olsson. Så blev det. Herregud vad intressant det ska bli att följa Dif nästa säsong.

ANNONS

Högmo stod för fart och fläkt och fick verkligen fart på Djurgården. Nu kommer Pelle Olsson in i klubben och om du slår det namnet på synonymer.se så lär du få upp: försvarsinriktad, värdesätter en stark organisation, laget för jaget, åker aldrig ur allsvenskan, bra på att arbeta med små resurser.

Pelle Olsson tog över Gefle 2005 och sedan dess har experter tippat att laget ska åka ur varje år, men gång på gång har man motbevisat alla tyckare. Man tager vad man haver och det är klart att Pelle Olsson tvingats att prioritera försvarsspel och organisation för att hans lag ska hänga kvar i allsvenskan. Något annat hade varit naivt och förmodligen gjort att man inte hängt kvar i så många år.

Det är fantastiskt kul att en tränare som har fått en tråkstämpel efter att ha gjort ett imponerande jobb i en liten klubb nu får chansen i en mycket större förening där förutsättningarna är bättre. Det är kul att se att det går att få chansen efter att ha förtjänat den.

ANNONS

Samma dag som Pelle Olsson presenterades som ny tränare för Djurgården sägs det att deras förre manager Magnus Pehrsson är klar som förbundskapten för Estland. Av en ren slump sprang jag in i ”MP” vid centralstationen. Vi pratade ett tag och så här sa han om Pelle Olsson som tränare för Djurgården:

– Det ska bli oerhört intressant att följa. Det var kanske inte helt oväntat med tanke på att Bosse är tillbaka som sportchef. Bosses styrkor blandat med Pelles styrkor kan bli väldigt bra.

Jag håller med Magnus – det ska bli oerhört intressant att följa Pelle Olsson i Djurgården. Han har ju dessutom fått Mikael Dahlberg och Johan Oremo att leverera, det lyckades ingen i Djurgården med.

Följ Andréas Sundberg på Twitter

Publicerad 2013-11-20 kl 18:18

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto