Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Bangura återvänder - vilket lag rår på AIK i år?

Klockan 11.15 landade Teteh Bangura på Arlanda.
Samtidigt sa Stefan Ishizaki hej då till sina lagkamrater i Elfsborg – och på Hisingen började Moestafa El Kabir packa ihop sina saker för en flytt till Bröndby.
I dagsläget känns AIK som allsvenskans bästa lag.

Svenska mästaren Malmö FF har tappat Rikard Norling, Johan Dahlin och Jiloan Hamad. Förra årets tabelltrea IFK Göteborg har blivit av med Tobias Hysén. Stefan Ishizaki lämnar Elfsborg för LA Galaxy och Moestafa El Kabir byter Häcken mot Bröndby.
Vilket lag rår på AIK i år?

För samtidigt som de flesta allsvenska lagen tappar sina stjärnor så ser förra årets tabelltvåa AIK ut att må väldigt bra. Visst, Martin Mutumba har flyttat till Turkiet, men den förlusten svider inte jättemycket. Klubben har värvat in talangen Niclas Eliasson, som vann superettans assistliga, och rutinerade publikfavoriten Kenny Pavey. Dessutom har laget kvar Nabil Bahoui och Robin Quaison som är redo att ta ytterligare kliv framåt i utvecklingen. Andreas Alm har flera alternativ att välja på när han ska ta ut två yttermittfältare. Det har han även fått när det kommer till uttagning av anfallare.

På tisdagen landade Teteh Bangura på Arlanda. Säsongen 2011 gjorde anfallaren 15 allsvenska mål på 18 matcher innan han såldes för 24 miljoner till Bursaspor vilket är AIK:s största försäljning någonsin. Nu är det klart att han återvänder till klubben.

Teteh hade en bra start i Bursaspor och gjorde sex mål innan en ny tränare tog över laget. Då köpte klubben in den chilenske anfallaren Sebastian Pinto som fick förtroendet att spela som ensam forward. Han gjorde succé och Bangura lånades ut till Sanliurfaspor i den turkiska andra divisionen där det inte alls gick bra vilket gjorde att han hamnade i israeliska Beitar Jerusalem. Där skadade han sitt knä och det gjorde att han vantrivdes.

Nu vill Teteh få en nystart och då flyttar han tillbaka till AIK. Plötsligt har Andreas Alm lite att klura på. Henok Goitom, Kennedy Igboananike, Eero Markkanen och Teteh Bangura slåss om två platser. Ingen dålig anfallsuppsättning och nu känns AIK som allsvenskans bästa lag.

Frågan är dock hur länge AIK-tränaren kommer att ha lyxproblemet med så bra anfallare?

Bursaspor vill göra sig av med Bangura och till en början lånas han ut till AIK i ett halvår. Sedan har han två år kvar på kontraktet med den turkiska klubben. Det är ingen vågad gissning att AIK räknar med att Igboananike ska vara så bra under våren att man säljer honom till sommaren. Och att klubben då lägger lite av pengarna på att behålla Teteh.

Om vi går tillbaka till det där med vilka lag som kan rå på AIK.

MFF kommer att presentera nyförvärv och det jobbas hårt på Markus Rosenberg och May Mahlangu.

Enligt West Bromwich kommer Rosenberg att flytta innan transferfönstret stänger och frågan är om han sänker sin lön och flyttar hem till Malmö.

Vad gäller Mahlangu är det bara för MFF-fansen att hoppas att den här veckan går fort, för om mittfältaren är klubblös på lördag, när de flesta fönstren har stängt, så tror jag att han mycket väl kan hamna i Malmö.

Malmö FF måste presentera några bra nyförvärv för att kunna försvara sitt SM-guld, något som inget lag har klarat av att göra sedan 2003.

IFK Göteborg måste ersätta Tobias Hysén för att utmana om SM-guldet. Så viktig var han.

Sedan då?

Häcken hade kanske varit en utmanare, men utan Moestafa El Kabir blir det inget guldfirande på Hisingen.

Elfsborg hade det tungt förra året och det ser inte bättre ut den här säsongen nu när Stefan Ishizaki försvinner och när man även har tappat James Keene, Mohamed Bangura, Stefan Larsson, Joackim Jörgensen, Tom Söderberg, Martin Andersson och Amadou Jawo.

Djurgården gör mycket rätt och det ska bli väldigt spännande att se vad Pelle Olsson kan göra. Dif lär hamna högre än förra årets sjundeplacering, men jag har svårt att se att det blir guld.

Helsingborg kommer att vara med i toppen, men luckan efter May Mahlangu är stor och hur länge stannar Loret Sadiku? HIF har bra spelare som David Accam, Emil Krafth, Robin Simovic och Loret Sadiku, men jag tror inte att det räcker till guld.

Publicerad 2014-01-28 kl 11:26

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons