POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Så var AIK-Elfsborg - och han är allsvenskans hetaste spelare

Guldfavoriten AIK besegrade Elfsborg med 2-1, men under de första 30 minuterna kunde man tro att det var Elfsborg som var guldkandidat. Bortalaget visade upp ett imponerande försvarsspel med snabba kontringar och AIK hade väldigt svårt att komma in i matchen.

Planens bästa spelare Anders Svensson styrde och ställde på mittfältet och Celso Borges och Ibrahim Moro hade det väldigt svårt, framför allt Moro hade det jobbigt med tveksamt positionsspel och lite för slarvigt passningsspel. Jag undrar om inte sportchefen Björn Wesström är sugen på klubbletande May Mahlangu, men då måste nog den förre HIF-mittfältaren ändra inställning till längden på avtal.

Det dröjde 30 minuter innan AIK kom in i matchen, då hade Lasse Nilsson gjort 1-0. Elfsborg orkade inte riktigt med sitt aggressiva försvarsspel utan sjönk väldigt lågt med sitt lag. AIK fick mer boll men var för omständliga när man närmade sig motståndarnas straffområde. Bolltempot var för lågt och rörelsen imponerade inte heller.

I den andra halvleken tog AIK över mer och mer ju längre matchen gick och när Henok Goitom kom in orkade inte Elfsborg stå emot. Goitom var väldigt pigg och fixade även straffen, efter en fin passning från Robin Quaison, som avgjorde matchen.

***

Några tankar efter matchen:
Det var intressant att se Elfsborg så defensivt. Väldigt bra i 30 minuter. Okej i 60 minuter.
Anders Svensson, still going strong. Fyller 38 år i juli. Bäst på planen mot AIK.
Simon Hedlund, 20, är en spännande spelare som mycket väl kan få ett genombrott i år.
AIK är ett helt annat lag med Henok Goitom på planen. Väldigt viktig för sitt lag.
Robin Quaison får spela på olika platser, men jag tror att han är yttermittfältare i premiären.
Anton Saletros, 18, gjorde ett kort men bra inhopp.
Hur tänker AIK kring sitt centrala mittfält? Hur mycket litar man på Ibrahim Moro, och hur ska det gå när Celso Borges åker till Brasilien?

***

Allsvenskans hetaste spelare var inte på Skytteholm. Han var i Sundsvall och satte två mål. Dardan Rexhepi har nu gjort fem mål på fyra matcher för Brommapojkarna. Kul när spelare som har fått lite speltid byter miljö och gör det bra.

***

IFK Göteborg förlorade med 1-3 mot Ålborg och nu snackas det om att man vill värva Sebastian Eriksson. Ännu en hårt arbetande mittfältare alltså. Känns som att Mikael Stahre vill spela 4-5-1 i år med Robin Söder som ensam anfallare efter att Tobias Hysén har lämnat.

Följ Andréas Sundberg på Twitter 

Publicerad 2014-02-15 kl 19:58

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto