Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Magnus Eriksson till Ryssland - en kanonaffär av MFF

Sundbergs blogg
Om en månad börjar allsvenskan – nu är Malmö FF på väg att sälja Magnus Eriksson.
För 19 miljoner.
En klockren affär av MFF.När Malmö FF tog SM-guld vann Magnus Eriksson allsvenskans poängliga med elva mål och fjorton assist och i år skulle han bilda ett fruktat anfallspar med Markus Rosenberg. Men med ungefär en månad kvar till seriepremiären har ryska Rubin Kazan lagt ett bud på 19 miljoner och det är klart att MFF ska sälja. Det vore en kanonaffär av nye sportchefen Daniel Andersson.

Magnus Eriksson är en bra spelare i allsvenskan men frågan är hur han håller internationellt. Kolla hur det gick i Belgien efter att han gjorde succé i Åtvidaberg. Det blev inte många matcher i Gent innan han återvände till Sverige.

Annons

Dessutom tror jag inte att MFF skulle sälja Magnus Eriksson om man inte har en ersättare på gång. Malmö vet att de kan få in en bra ersättare, annars släpper de aldrig sin anfallare så här tätt inpå den allsvenska premiären.

För Magnus Erikssons del är det en bra övergång. Rubin Kazan är en stor klubb i Ryssland som vann ligan 2008 och 2009. Året efter slutade laget trea och sedan har det blivit två sjätteplaceringar och ett cupguld, och man har spelat i Europa League. Dessutom lär han göra sig en rejäl hacka på övergången.

Följ Andréas Sundberg på Twitter

Publicerad 2014-02-21 15:14

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto