Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Hur nöjd är Jansson med MFF-ledningens uttalanden?

Efter några anmärkningsvärda uttalanden från sportchefen Daniel Andersson och tränaren Åge Hareide känns det inte helt oväntat att Pontus Jansson är på väg att skriva på för Torino.

Den 31 januari smällde transferfönstret i Europa igen och trots bara ett halvår kvar på kontraktet blev Pontus Jansson kvar i Sverige. Ganska oväntat att en av allsvenskans bästa mittbackar inte kom iväg, och till en början var det även överraskande när sportchefen Daniel Andersson sa att Pontus lär lämna som Bosman i sommar. Uttalandet är olikt MFF som inte brukar ge upp sina spelare innan det är helt kört, minns Jiloan Hamad som klubben sa att man ville förlänga med ända fram till att det var helt klart med Hoffenheim. Därför dök frågan genast upp: har Pontus Jansson gjort klart med en ny klubb?

Pontus Jansson har själv öppnat för att förlänga med Malmö FF (senast i januari) och därför kändes Daniel Anderssons uttalande, att mittbacken lär lämna som Bosman i sommar, ganska märkligt. Känslan av att försvararen är på väg att göra klart med en ny klubb växte när Åge Hareide sa att han funderar på att bänka Pontus till förmån för Filip Helander och Erik Johansson (en av tränarens favoriter). Anmärkningsvärda uttalanden av sportchefen och den nye tränaren om en spelare som är favorit bland fansen – för om han nu inte är på väg att skriva på för ett annat lag och ändå blir petad i MFF så är Hareides insats hög. Pontus lär inte bli helt nöjd om han bänkas på grund av andra orsaker. Och om han inte är på väg att skriva på för ett annat lag lär han inte vara helt nöjd med Daniel Anderssons uttalande, det är nog tveksamt om han är det hur som helst.

Pontus Jansson är 23 år, en av allsvenskans bästa mittbackar och knackar på dörren till det svenska landslaget. Inte konstigt att han vill ta nästa steg i karriären för att utvecklas och för att Erik Hamrén ska öppna den där dörren. Det vore konstigt om han inte lämnar MFF i sommar, men klart att det är en tung smäll för Malmö att mittbacken går som Bosman.

Med tanke på Daniel Anderssons och Åge Hareides uttalanden, borde inte MFF-tränaren i så fall ha satsat på Helander/Johansson tidigare än med bara knappt tre veckor kvar till den allsvenska premiären?

Det kan ju vara så att MFF försökt visa Pontus hur mycket de vill att han ska stanna men att man nu vet om vad som är på väg att hända.

Förra året var Jiloan Hamad lagkapten och Johan Dahlin vice, nu har båda lämnat MFF och den här säsongen har Guillermo Molins fått bindeln och nu hör jag att det även är klart att inte Pontus Jansson kommer att vara vice kapten.

Torino har visat intresse sedan en tid tillbaka, precis som Cagliari, och Pontus Jansson har samma agent – Martin Dahlin – som Alexander Farnerud som redan är i den italienska klubben. Allt är inte klart och Pontus Jansson har haft beslutsångest kring hur han ska göra, med tanke på MFF-hjärtat, vilket kan göra att allt det här kan ta en vändning.

Publicerad 2014-03-11 kl 18:04

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons