HIF till kvartsfinal - efter en bra halvlek

Sundbergs blogg

Helsingborg är klart för kvartsfinal, som tredje bästa gruppetta – efter en bra halvlek mot Syrianska.

Resultatmässigt gjorde Helsingborg vad man skulle. 5-1 mot Syrianska är bra och betyder att HIF får spela på hemmaplan i kvartsfinalen vilket är ekonomiskt viktigt för klubben.

Men Helsingborg vann utan att imponera spelmässigt. Den första halvleken var väldigt dålig – men den andra var bättre.

Syrianska började bäst och tog rättvist ledningen med 1-0. Hemmalaget saknade glöd och glädje och spelarna såg ganska oinspirerade ut.  Presspelet var svagt och då blev anfallsspelet lidande. Alvaro Santos och Arnor Smarason låg inte alls rätt i försvarsspelet och de centrala mittfältarna ”Abbe” Khalili och David Svensson fick det jobbigt.

Tur då att Helsingborg har ett riktigt offensivt hot i David Accam. Yttern satte det viktiga 2-1-målet precis innan halvtid och HIF kunde gå in och prata ihop sig – innan det hade Khalili gjort 1-1 efter en hörna.

Roar Hansen var inte alls nöjd med den första halvleken och lär ha sagt ett och annat i omklädningsrummet, för i den andra halvleken tog hemmalaget över matchen helt och hållet.

Plötsligt visade HIF-spelarna vilja och var resoluta i sina beslut. Khalili glänste på mittfältet och framspelningen till Mattias Lindströms 3-1-mål var riktigt läcker – ett instick mellan mittbackarna och så var Lindström helt fri.

Accam ökade på till 4-1 innan 18-årige Anton Kinnander kom in och fastställde slutresultatet till 5-1.

I kvartsfinalen får Helsingborg möta Häcken, BP, Sirius eller Gais.

Publicerad 2014-03-16 16:59