Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Åtta allsvenska tränare har varit i HIF

Två veckor kvar till den allsvenska premiären och nu har det blivit dags för oss på fotbollskanalen.se att sparka igång säsongen på allvar. Sitter på ett tåg på väg till Göteborg där det blir intervju med en spelare från IFK Göteborg och en från Häcken. Har precis ätit lunch med en trevlig kille i Helsingborgs IF och i går blev det en kaffe med en intressant spelare från Malmö FF.

Åtta allsvenska spelare ska intervjuas från lagen som jag tror slutar på den övre halvan. Tipset kommer att publiceras här i bloggen och vi kör igång om en vecka.

Började fundera på tipset i går och flera lag är kluriga. Ett av dem är Helsingborg. Kollade på HIF:s cupmatch mot Syrianska och det såg bra ut i den andra halvleken. Men första 45 minuterna imponerade verkligen inte och då var det mot ett svagt motstånd.

Helsingborgs målvakt och backlinje är bra, men framåt saknas det spets. Eftersom det är svagt framåt så blir det svårare för backlinjen som ställs på fler prov.

Alvaro Santos som spets och Arnor Smarason som släpande anfallare imponerade inte mot Syrianska. Skulle inte förvåna om HIF ville ha Viktor Prodell som i stället hamnade i Elfsborg. Han hade Roar Hansens lag behövt. Förra året gick Helsingborg in i allsvenskan med May Mahlangu och Alejandro Bedoya. Nu är båda borta och klubben har inte klarat av att ersätta på ett bra sätt.

Två som såg spännande ut mot Syrianska var ”Abbe” Khalili och Anton Kinnander och det skulle inte förvåna om någon av dem får ett genombrott i år.

***

Intressant att åtta allsvenska tränare har varit i Helsingborg. Peter Gerhardsson (Häcken), Henrik Larsson (Falkenberg), Jens Gustafsson (Halmstad), Hasse Eklund (Kalmar FF), Åge Hareide (Malmö FF), Peter Swärdh (Åtvidaberg), P-O Ljung (Örebro) och nuvarande coachen Roar Hansen.

Följ Andréas Sundberg på Twitter

Publicerad 2014-03-17 kl 14:32

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons