Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

En gåta att inte Sam Larsson platsar i U21-landslaget

IFK Göteborg startade utan sina stjärnvärvningar.
Ändå besegrades guldfavoriten AIK med 2-0 på Friends Arena.
Imponerande.

Inför säsongen har IFK Göteborg värvat tungt i May Mahlangu, Gustav Svensson och Malick Mané. I premiären mot AIK saknades Mahlangu och Svensson – Mané kom in i den andra halvleken. Ändå klarade Blåvitt av att vinna med 2-0 på Friends Arena. Det är starkt.

IFK Göteborg var mycket bättre än AIK i den första halvleken. Jakob Johansson gick segrande ur de flesta duellerna och vann mittfältet tillsammans med Philip Haglund. Ibrahim Moro hade problem och Celso Borges saknade hjälp på det centrala mittfältet. Det är förvånande att inte AIK har förstärkt på den positionen. Dels är Moro alldeles för ojämn, dels eftersom Borges ska spela VM.

Frågan är hur lång tid det tar innan Moro bänkas och Robin Quaison får spela bredvid Borges? Så här sa Andreas Alm på presskonferensen efter matchen: “Jag tror att Robin ska spela allt mer centralt i år, definitivt, men när det inte funkade så var det ett bra alternativ att flyta in honom. Och sedan gör Eliasson ett väldigt fint inhopp.”

Blåvitts vänsterkant med Ludwig Augustinsson och Sam Larsson imponerade. Augustinsson är en spelande vänsterback som är väldigt passningsskicklig, något vi inte är bortskämda med i Sverige. Framför sig har han tekniska Sam Larsson och att inte han platsar i U21-landslaget är en gåta.

1-0 kom efter bara 14 minuter. Adam Johanssons passning skar rakt igenom AIK:s backlinje, Lasse Vibe blev fri, rundade Kenny Stamatopoulos och rullade in bollen i mål.

AIK skapade några farliga målchanser och Henok Goitom var nära att kvittera. Goitom var en av få hemmaspelare som var bra – Nils-Eric Johansson också – och han visade hur viktig han är för sitt lag.

IFK Göteborg började även bäst i den andra halvleken vilket fick Andreas Alm att agera i den 52:a minuten. Ut med Ibrahim Moro och Kennedy Igboananike som inte hade många rätt. In med Eero Markkanen och Niclas Eliasson. Duon hann bara vara inne på planen i fem minuter innan Per Karlsson blev målchansutvisad efter att ha dragit ner Lasse Vibe.

AIK tryckte ändå på och Markkanen bidrog med sin tyngd, men bollen ville inte in. I stället avgjorde Malick Mané efter en snabb omställning. Philip Haglund slog passningen, Mané blev fri och rullade säkert in 2-0.

Till sist: Brandlarmet gick på Friends Arena, en åskådare sprang in på planen, några från IFK Göteborgs supportrar ska ha kastat ner flera bengaler på familjeläktaren där en liten pojke ska ha träffats i huvudet. Hur smart är det att ha familjeläktare under bortafansen? Så tråkigt att det inte kan bli fokus på spelet.

Publicerad 2014-03-31 kl 22:35

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons