POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Starkt att vända - men AIK måste förbättra flera saker

Efter premiärförlusten mot IFK Göteborg såg AIK ut att åka på en ny smäll.
Men då reste sig laget och vände 0-1 till 2-1 mot Gefle.
Väldigt viktigt, men det finns flera saker som måste förbättras.

AIK hade en hel del att bevisa efter den svaga insatsen mot IFK Göteborg. Mot Gefle var Per Karlsson avstängd och Robin Quaison skadad. Då flyttade Andreas Alm in Nils-Eric Johansson som mittback, körde med Panos Dimitraidis som vänsterback och Niclas Eliasson startade som yttermittfältare. Dessutom bänkades Kennedy Igboananike och stora Eero Markkanen bildade anfall med Henok Goitom.

Mot IFK Göteborg var Goitom väldigt bra men alldeles för ensam och understödet fanns inte. Så var det även mot Gefle och det borde oroa Alm. Svaret kan vara att spela med Quaison, när han är tillbaka från skadan, bredvid Borges på det centrala mittfältet och fortsätta med Eliasson som var pigg mot Gefle.

Ibrahim Moro är en säkerhetsrisk och med honom på planen får Borges slita extra hårt.

Panos Dimitraidis var godkänd som vänsterback, men högerbacken Martin Lorentzson gjorde en svag match igen och måste höja sig rejält.

Att vända 0-1 till 2-1 borta mot Gefle är starkt. Trots att hemmalaget har blivit av med Pelle Olsson och flera av förra årets viktiga spelare är man fortfarande försvarsstarkt och de centrala mittfältarna Marcus Hansson och Robin Nilsson var bra mot AIK. Offensivt imponerade yttrarna Jonas Lantto och Simon Lundevall, och anfallaren Dioh Williams lär göra en del mål i år.

Som sagt: Starkt av AIK att vända och åka hem med tre poäng, men guldfavoriten måste förbättra flera saker.

 
 
 
Publicerad 2014-04-06 kl 20:53

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå