POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

MFF övertygade - Molins borde snart vara landslagsaktuell

Anfallare. Högerytter. Vänsterytter.
Sätt Guillermo Molins på vilken position som helst och han levererar.
Mot IFK Göteborg spelade han på ovana platsen till vänster – och gjorde två mål.

Åge Hareide överraskade och bänkade Emil Forsberg, flyttade över Guillermo Molins till vänster och kastade in 18-årige centrala mittfältaren Erdal Rakip till höger – allt för att få stopp på IFK Göteborgs skickliga vänsterkant. Vågat av MFF-tränaren – men dragen gick hem. Ludwig Augustinsson och Sam Larsson dominerade mot AIK, men hade det svårt mot MFF. Dessutom hade Molins stor show, gjorde två mål och IFK Göteborgs högerback Emil Salomonsson får nog svårt att somna i natt.

Malmö FF har allsvenskans bästa anfallsspel med Molins, Magnus Eriksson och Markus Rosenberg. Tre spelare som kan vinna skytteligan. De är rörliga, kreativa och väldigt farliga och den som sticker ut mest är Molins. Snabb, stark, klok och en riktigt bra avslutare. ”Gische” har nu gjort mål i åtta raka tävlingsmatcher och fortsätter han så här borde han vara aktuell för landslaget.

Mot IFK Göteborg fick han först en passning från högerbacken Miiko Albornoz, tog emot inne i straffområdet och placerade behärskat in 1-0 med vänsterfoten. Tjugo minuter senare tog han en löpning från vänster och in i banan. Emil Salomonsson hängde inte med, Rosenberg slog en fantastisk passning med yttersidan, Molins blev fri och chippade in 2-0.

Det var klasskillnad i den första halvleken och Mikael Stahre var riktigt irriterad på sina spelare. Det kan man förstå. IFK Göteborg ryckte dock upp sig och kom ut till den andra halvleken som ett helt annat lag. Man pressade tillbaka MFF och hade flera farliga lägen. Efter 55 minuter kom den stora målchansen. Lasse Vibe sprang ifrån Pontus Jansson, tunnlade Filip Helander och Robin Söder blev helt fri – men chippade utanför. Ett väldigt svagt avslut av Söder som inte har imponerat i någon av säsongens matcher och det skulle inte förvåna om nyförvärvet Malick Mané startar i nästa omgång.

När IFK Göteborg tryckte på för en reducering avgjorde Markus Rosenberg. Magnus Eriksson fick Mattias Bjärsmyr att se ut som en junior när han vände bort honom och hittade Rosenberg inne i straffområdet. Han klippte till på ett tillslag och så var det 3-0. Hans första allsvenska mål sedan återkomsten till MFF.

Ingen tillfällighet att Eriksson och Rosenberg låg bakom fullträffen. Mot Falkenberg var Rosenberg inblandad i två mål, mot IFK Göteborg gjorde han en snygg assist och ett mål. Eriksson gjorde ett mål i premiären och spelade fram till ett på Gamla Ullevi. IFK Göteborg hade problem med Eriksson, speciellt i den första halvleken när han droppade ner och hittade fina ytor mellan hemmalagets försvar och mittfält vilket gjorde det svårt för mittbackarna som inte vågade följa med.

Malmö FF övertygade på Gamla Ullevi. IFK Göteborg var bra i 30 minuter och det håller inte mot MFF.

Publicerad 2014-04-07 kl 21:45

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå