POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Tankar om alla matcher inför tredje omgången

Mjällby-Djurgården
2-2 hemma mot Gefle och 0-1-förlust borta mot Örebro. Mjällby har startat allsvenskan svagt med bara en poäng efter matcher mot två tippade bottenkollegor och nu gäller det att snabbt ta en seger så att man inte fastnar i den negativa trenden. David Löfquist, Marcus Ekenberg, Kristian Haynes och Patrik Ingelsten väntar fortfarande på årets första mål i allsvenskan.
Djurgården besegrade Halmstad med 3-0 och i premiären stod det 1-1 mot Helsingborg när matchen avbröts. Dif brukar ha svårt borta mot Mjällby och på de fyra senaste mötena på Strandvallen har hemmalaget 12-3.
Pelle Olssons lag har haft problem med skador på flera anfallsspelare men nu ser det bättre ut. Erton Fejzullahu, Amadou Jawo, Aleksandar Prijovic och Philip Hellquist är alla med i truppen mot Mjällby.
Djurgården är ett bättre lag än Mjällby och borde ta tre poäng i den här matchen.

Malmö FF-Gefle
Malmö imponerar i år igen och senast körde laget över IFK Göteborg på Gamla Ullevi. Första halvleken var väldigt bra. Försvarsspelet var starkt och anfallsspelet oerhört vasst. Gefle hemma känns som tre säkra poäng. Åge Hareide lär fortsätta med sitt rotationssystem och Emil Forsberg och Erik Johansson ser ut att lämna bänken och gå in i startelvan igen.
Gefle var nära att skrälla mot AIK men förlorade till slut med 1-2. Roger Sandbergs lag var inte så tokigt. Gefle är fortfarande försvarsstarkt och de centrala mittfältarna Marcus Hansson och Robin Nilsson var bra mot AIK. Offensivt imponerade yttrarna Jonas Lantto och Simon Lundevall och anfallaren Dioh Williams. Men det var på hemmaplan. Det är svårt att se hur laget ska rå på MFF på Swedbank Stadion och hur man ska stoppa Guillermo Molins, Markus Rosenberg och Magnus Eriksson.

AIK-Örebro
AIK vände 0-1 till 2-1 mot Gefle och det ska bli intressant att se hur mycket det betydde. Per Karlsson är tillbaka efter avstängning och kanske även Robin Quaison efter problem med en fot. Ibrahim Moro ligger nog pyrt till och det är nog inte helt omöjligt att Panos Dimitriadis flyttar upp och spelar som central mittfältare bredvid Celso Borges. Niclas Eliasson var pigg mot Gefle och kan nog få fortsatt förtroende mot ÖSK. Dessutom lär Kennedy Igboananike starta i stället för Eero Markkanen.
Örebro har börjat säsongen bra med två raka segrar, men motståndet har inte varit det bästa. Halmstad besegrades med 2-1 och Mjällby med 1-0 och nu blir det en svårare uppgift mot AIK på Friends Arena.

Åtvidaberg-Falkenberg
Åtvidaberg har varit en av allsvenskans största positiva överraskning. I premiären besegrades Elfsborg med 2-1 och sedan blev det 2-2 borta mot Kalmar FF. Mohamed Abubakari och Ricardo Santos har båda gjort två mål och Kristian Bergström spelade fram till båda målen mot Elfsborg.
Henrik Larssons Falkenberg gjorde en bra halvlek borta mot Malmö FF men orkade inte hålla ihop defensiven i 90 minuter och premiären slutade 0-3. I förra omgången besegrades BP med 1-0 i en ganska dålig match och det blir en svårare uppgift på Åtvidabergs konstgräs.

Halmstad-IFK Norrköping
Halmstad har fått en blytung start på årets säsong och spelet har varit allt annat än bra. Först tappade laget 1-0 till 1-2 hemma mot nykomlingen Örebro och sedan blev man överkört med 0-3 borta mot Djurgården. Nu måste HBK rycka upp sig och ta poäng hemma mot IFK Norrköping.
”Peking” förlorade premiären borta mot Häcken med 0-2 men kom tillbaka och besegrade Helsingborg med 2-0. HBK-Norrköping är oviss. ”Peking” är ett bättre lag än Halmstad, men samtidigt känns båda lagen starkare hemma än borta.

Helsingborg-Häcken
HIF var okej innan premiären mot Djurgården avbröts, men det såg väldigt dåligt ut i 0-2-förlusten mot IFK Norrköping. Anfallsspelet har inte imponerat hittills och motståndarna har mycket vunnet om man klarar av att hantera skickliga David Accam.
Moestafa El Kabir är väldigt viktig för Häcken. När han startade i premiären blev det ett mål och en assist i 2-0-segern mot IFK Norrköping och när han började på bänken blev det 1-3 mot Elfsborg.
Så, om ”Musse” startar mot HIF så blir tipset seger till Häcken.

Brommapojkarna-IFK Göteborg
Jobbig start för BP med två raka förluster. 1-2 mot Kalmar FF och 0-1 mot Falkenberg imponerar inte och det är inte mycket som talar för att laget vänder den negativa trenden och tar poäng mot IFK Göteborg.
Blåvitt imponerade stort mot AIK men inte lika mycket mot Malmö FF där man blev överkört i den första halvleken. Efter svåra matcher mot topplagen AIK och MFF väntar nu en enklare uppgift mot BP som inte har imponerat. Inte omöjligt att nyförvärvet Malick Mané får göra sin första allsvenska match från start. Ludwig Augustinsson och Philip Haglund möter sitt gamla lag.

Kalmar FF-Elfsborg
Måns Söderqvist har gjort fyra mål på två matcher. Inte dåligt. Blir det nya mål mot Elfsborg? Kalmar FF är obesegrat efter 2-1 mot BP och 2-2 mot Åtvidaberg och det känns som att det kan bli en jämn match hemma mot Elfsborg. Elfsborg är bättre hemma i Borås där det senast blev 3-1 mot Häcken. Då spelade laget bra och Johan Larsson bjöd på ett drömmål. Elfsborg vill visa att man kan ta poäng på bortaplan också. I premiären blev det 1-2 mot Åtvidaberg.

Publicerad 2014-04-11 kl 14:46

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå