POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Guldkandidaten AIK imponerar inte

AIK spelade 1-1 mot Örebro.
Efter tre omgångar har det bara blivit en seger.
Guldkandidaten från Solna imponerar inte.

Andreas Alm gjorde flera förändringar i startelvan. Ibrahim Moro petades efter två svaga matcher och Henok Goitom började också på bänken. Ebenezer Ofori startade som vänsterback, Panos Dimitraidis flyttades upp på det centrala mittfältet och Kennedy Igboananike bildade anfall med Eero Markkanen.

Trots Alms förändringar blev det inte så mycket bättre. AIK har fortfarande problem på sitt centrala mittfält och Alm har inte hittat rätt spelare bredvid Celso Borges. Goitom började på bänken på grund av att han varit magsjuk.

AIK hade ett kraftigt spelövertag under de första 20 minuterna och efter bara sex minuter kämpade Markkanen in matchens första mål. Den tunge anfallaren jobbade in bollen i straffområdet, klackade till Nabil Bahoui som drev ner mot kortlinjen innan han sköt bollen på Markkanens huvud och in i mål.

Efter ungefär 20 minuter vågade Örebro pressa lite högre och det gjorde att man kom in i matchen. Bortalaget fick plötsligt låna bollen. Nordin Gerzic styrde och fördelade bra, och Ahmed Yasin tog sig flera gånger fram på högerkanten och slog inlägg.

Spelet böljade fram och tillbaka och när det blixtrade till så var det utanför planen, tränarna Andreas Alm och P-O Ljung var inte överens om allt och tjafsade flera gånger.

I början av den andra halvleken var AIK nära att öka på ledningen men Celso Borges och Niclas Eliasson avslutade rakt på Oscar Jansson.

Eliasson och Bahoui var svaga på AIK:s kanter och framåt var Kennedy Igboananike osynlig. Det är tre spelare som har höga förväntningar på sig, men som inte har levt upp till dem.

Efter 70 minuter var Örebro väldigt nära en kvittering. Gerzics frispark träffade ribban och på returen stod den förre AIK-mittfältaren Daniel Gustavsson för en jättemiss när han inte fick träff bollen när målet var öppet.

Men kvitteringen kom. Efter 82 minuter var det Kenny Stamatoupolus tur att göra en jättemiss när han passade bollen rakt ut till en fristående Shpetim Hasani som tackade och rullade in 1-1.

Andreas Alm skickade in Kenny Pavey, Henok Goitom och Ibrahim Moro för att få fart på sitt lag – men det hjälpte inte. Matchen slutade 1-1 och efter tre omgångar har AIK bara en seger. Oavgjort hemma mot ÖSK är underkänt och på onsdag väntar Djurgården i ett derby.

Publicerad 2014-04-13 kl 17:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå