AIK bäst i Stockholm - besegrade passivt Dif

Sundbergs blogg

Efter en seger på tre matcher behövde AIK ta med sig poäng från Tele2 Arena. Då besegrade laget Djurgården med 3-2, visade att man är bäst i Stockholm och åkte hem till Solna med tre poäng.

Efter 1-1-matchen mot Örebro beklagade sig AIK för skador och sjukdomar. Per Karlsson och Robin Quaison kunde inte spela. Henok Goitom, Nabil Bahoui, Eero Markkanen och Alexander Milosevic hade varit hängiga.

Mot tabelltvåan Djurgården var det upp till bevis. Andreas Alm skickade in Per Karlsson och Henok Goitom från start och båda hade viktiga roller.

Goitom bildade anfall med Markkanen och Dif:s mittbackar hade det svårt mot den fysiska duon. Framför allt Markkanen sög in det mesta och var livsfarlig på fasta situationer.

Djurgården var väldigt passivt och hade svårt att komma till avslut. Aleksandar Prijovic och Amadou Jawo vann en del dueller, men när de låste fast bollen var de alldeles för ensamma. Understödet var obefintligt. Det blev inte bättre av att Martin Lorentzson satte 1-0 efter en hörna.

Djurgården hade väldigt svårt att komma till avslut. Per Karlsson och Alexander Milosevic tog hand om allt.

Panos Dimitriadis gjorde en väldigt bra match och vann tillsammans med Celso Borges mitten mot Andreas Johansson och Alexander Falsetas.

Ju längre matchen gick desto jobbigare fick Dif:s försvar med Markkanen och Goitom och hemmalaget trycktes ner mer och mer. Andreas Alm skickade in Quaison direkt efter paus mot Niclas Eliasson som var iskall.

AIK tryckte på mer och mer och efter 55 minuter kom 2-0. Goitom drog på ett skott uranför straffområdet, Kenneth Höie släppte en svag retur rakt ut på Bahoui som nickade in bollen i mål.

Djurgården försökte och försökte men lyckades inte närma sig AIK:s straffområde. Pelle Olsson agerade och skickade in Erton Fejzullahu och Haris Radetinac, men istället ökade AIK på ledningen till 3-0- Och som man gjorde det. Markkanen vände upp en bit utanför motståndarens straffområde och drog på ett stenhårt vänsterskott upp i krysset.

AIK har tre bra anfallare men har problem med understöd från mittfältet. Nabil Bahoui, Niclas Eliasson och Robin Quaison hade flera lägen att hjälpa sina anfallare, men alla tre blev för många gånger passiva ute på någon kant.

Efter 82 minuter fick Djurgården en chans att komma in i matchen när domaren Jonas Eriksson dömde straff. Erton Fejzullahu tog den och satte via stolpen Dif:s första mål.

Hemmalaget fortsatte att trycka på i jakt på en reducering och i den 95:e minuten gjorde Haris Radetinac 2-3. Sedan blåste Jonas Eriksson av matchen.

AIK tog en väldigt viktig seger och gick upp på lika många poäng som Djurgården. Andreas Alm var väldigt nöjd på presskonferensen och menade att det här är hans bästa säsongsstart som tränare för AIK.

Kan förstå att han var nöjd, dels med tre poäng, dels när laguttagningen blev så bra. Markkanen och Goitom var bra tillsammans och Dimitraidis på mittfältet var en av planens bästa. I nästa match lär dock Quaison spela från start på Eliassons bekostnad.

Pelle Olsson var inte lika nöjd efter matchen och även det kan man givetvis förstå. Förlusten var Djurgårdens första för säsongen.

Publicerad 2014-04-16 21:38