Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ge Lasse Vibe en hatt

Sundbergs blogg

Lasse Vibe gjorde tre mål mot Åtvidaberg. Som yttermittfältare. Starkt. Om vi hade varit 20 år tillbaka i tiden hade Vibe lämnat Gamla Ullevis gräsmatta med en hatt på huvudet. Vad hände med Mister och Miss hattrick?

För er som inte minns: Om man spelade i Allsvenskan eller i Division 1 och gjorde tre mål i en match fick man en hatt på huvudet direkt efter slutsignal. Dessutom belönades man med en check av Tipstjänst – och fick efter säsongen tävla mot likasinnade i en inomhushall i Jönköping.

Som ungdomsspelare i Oddevold såg jag spelare som Tony Fylksjö, Ulf Johansson, Peter Larsson, Ayo Oyedeji och Micke Fahlén lämna Rimnersvallen med hatt på huvudet. Synd att det försvann. Det hade varit kul att se Lasse Vibe med en hatt efter 5-0-segern mot Åtvidaberg.

Målen var snygga och samspelet med den andra yttermittfältaren Sam Larsson imponerade. Vid 1-0 vände Larsson på spelet, Vibe blev fri och rullade in bollen i mål.

Annons

Vid 4-0 stod Sam Larsson för matchens prestation när han snurrade fram bollen till Vibe som satte sitt tredje mål.

De båda yttermittfältarna har börjat säsongen bra och mot Åtvidaberg var de bäst på planen. I ett fysiskt IFK Göteborg sticker den kreativa duon ut. Och vi tar det en gång till: Det är en gåta att inte Sam Larsson platsar i U21-landslaget.

Efter fyra omgångar har Vibe gjort fyra mål och en assist medan Larsson har svarat för ett mål och två framspelningar.

Gillar även 19-årige vänsterbacken Ludwig Augustinsson som är klok och har en bra vänsterfot. Det är oftast en tanke bakom uppspelen. Tror att han kommer att bli en väldigt bra vänsterback.

May Mahlangu debuterade för IFK Göteborg. Mittfältaren hoppade in i den andra halvleken och var väldigt spelsugen. Förarbetet till Sam Larssons 3-0-mål var bra.

Annons

Det ska bli spännande att se Mahlangu i Blåvitt. Om han kan komma upp i samma nivå som i Helsingborg så kommer han att bli en tillgång för Göteborg där de andra centrala mittfältarna är mer duellspelare.

Publicerad 2014-04-18 00:11

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto