POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Klantigt av Åtvidaberg - regler är till för att följas

Mohammed Abubakari och Emmanuel Dogbe saknar arbets- och uppehållstillstånd. Abubakari har varit en av Åtvidabergs viktigaste spelare och har gjort två värdefulla mål, ett i 2-1-segern mot Elfsborg och ett i 2-2-matchen mot Kalmar FF.

Det är givetvis otroligt klantigt av Åtvidaberg som nu riskerar att bli av med alla sina åtta poäng. Det skulle betyda att laget åker längst ner i tabellen och får en målskillnad på 0-17. I slutändan kan den här jättemissen göra att det blir spel i superettan nästa säsong. Klubben jublar knappast över att man har mött Falkenberg och Gefle, som nu alltså kan få tre poäng trots att inget av lagen besegrade Peter Swärdhs lag.

Abubakaris arbets- och uppehållstillstånd gick ut den 30 november 2013 och Dogbes löpte ut den 15 mars 2014 och enligt Migrationsverket har ingen av spelarna ansökt om något nytt.

I dag är de allsvenska klubbarnas sportchefer samlade i Stockholm så jag mötte upp Åtvidabergs Mats Karlsson och Elfsborgs Stefan Andreasson under deras lunch. Mats Karlsson blev givetvis chockad när han fick beskedet om att två av hans spelare saknar arbets- och uppehållstillstånd och det är förståeligt med tanke på att det är hans ansvar att se till att sådana saker fungerar.

Han trodde inte riktigt på Migrationsverkets uppgift men sa att han måste kolla upp saker och ting. Direkt efter intervjun plockade han upp sin mobiltelefon och man förstår ju varför.

Stefan Andreasson jublade inte över nyheten om att Elfsborg kan få tre gratispoäng och gå upp på lika många poäng som serieledaren Malmö FF. Han tyckte synd om Åtvidaberg men menade samtidigt att regler är till för att följas.

Jag håller med Stefan Andreasson. Det är klart att det är jäkligt tråkigt för Åtvidaberg, men samtidigt är det klantigt. Om klubben blir av med sina åtta poäng så tror jag ändå att laget hänger kvar i allsvenskan. Men tänk om man blir av med alla poäng och säsongen slutar med degradering, det vore för jävligt för supportrar, sponsorer, spelare och ledare.

Publicerad 2014-04-23 kl 14:53

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå