Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Om granskningarna - många inom svensk fotboll håller varandra om ryggen

Den senaste veckan har vi på fotbollskanalen.se börjat granska flera klubbar och personer inom svensk fotboll. Åtvidaberg som har två spelare som saknar arbets- och uppehållstillstånd, Syrianskas skulder hos Kronofogden, Elfsborgs talangkontrakt, Öster och scouten Tonny Westring och Djurgårdens vd Henrik Berggren och sportchef Bosse Andersson som har ägarintressen i flera spelare i andra allsvenska klubbar.

Under resans gång har en sak blivit tydlig, väldigt många inom svensk fotboll håller varandra om ryggen. Många skyddar varandra. För att ta några exempel: Bosse Andersson är konsulterande sportchef och Henrik Berggren är konsulterande vd i Djurgården, uthyrd av deras och förre ordföranden Bosse Lundquist bolag Club Consulting. Samtidigt som duon jobbar för Dif har de alltså ägarintressen i flera spelare från allsvenska klubbar som är rivaler till Djurgården, något som ger dem insyn i bland annat Gefle.

ANNONS

Några kända personer inom svensk fotboll som vi har pratat med om det här vill inte prata om Club Consulting, trots att de tycker att Dif-duon gör saker som inte är bra. En person sa: ”Det som Club Consulting håller på med är inte bra och det är klart att jag har åsikter om det här, men jag vill inte uttala mig om det. Men det här är en grej som hela fotbollssverige vet om”.

En annan sak som är tydlig är att det är känsligt att bli granskad. När vi skrev om Tonny Westring red hans kompanjoner i agentbolaget Global Soccer Managment ut till försvar och menade att vi gjort en riktig ”anka”. Håller med kollega Lundh: varför bli så arg om allting är grönt? För en granskning måste man kunna tåla.

Det är klart att det är av intresse att Tonny Westring fick lämna Öster när den dåvarande sportchefen Peter ”Kuno” Johansson var i klubben. Men nu när ”Kuno” har lämnat är Westring tillbaka. Vi ringde upp ”Kuno” som gav sin syn på grejen och menade att Westring inte får lova att vara i klubben. Nu undersöker vi om ”Kuno” har rätt eller fel. Det måste vi få göra. Det är vårt jobb.

ANNONS

Även i arbetet med Tonny Westring och Öster dök det upp flera personer med intressant information, men som de inte ville bli citerade på. Som sagt: Det är känsligt att röra om i svensk fotboll, men en person på Svenska fotbollsförbundet berättade att våra granskningar uppmärksammas: ”Det märks på förbundet att ni petar i en myrstack. Det ni håller på med är jättebra för svensk fotboll. Vi vet ju också att många håller varandra om ryggen. Några regler är lite luddiga och det är klart att det går att kringgå en del av dem”.

Granskning är såklart bra och vi kommer att fortsätta med det. Det kan ju vara bra att veta för till exempel Åtvidaberg som tycker: ”Ni på fotbollskanalen ska ju vara sponsorer och bygga upp svensk fotboll, inte trycka ner den”.

Publicerad 2014-05-01 kl 16:23

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto