POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Kraftigt underbetyg åt HIF om Sadiku lämnar för MFF

Loret Sadiku vill inte förlänga kontraktet och kommer att lämna Helsingborg. Frågan är om det blir en försäljning i sommar eller om han går gratis efter säsongen.

Malmö FF har lagt ett bud.

Vilken smäll om han gör som May Mahlangu och går till en annan allsvensk klubb.

Det är kaxigt av Malmö FF att lägga bud på Loret Sadiku och speciellt om det stämmer att man även lagt bud på “Abbe” Khalili. Det är klart att inte Helsingborg vill tappa någon av sina bästa spelare till sin stora rival. Men när det gäller Sadiku är det ändå inget enkelt beslut för HIF:s sportchef Jesper Jansson.

Antingen säljer han sin mittback i sommar eller så riskerar han att se sin nyckelspelare skriva på ett pre contract och gå till MFF som Bosman efter säsongen.

Om HIF vägrar sälja och Sadiku skriver på ett pre contract så lär laget få en missnöjd spelare som man sedan inte får några pengar för.

I våras gick May Mahlangu som Bosman till IFK Göteborg, efter nästan halva säsongen ligger Helsingborg tia i allsvenskan och har bara fem poäng ner till Gefle på kvalplats, lägg där till dålig ekonomi, negativa rubriker om att publiken måste skriva på avtal för att få kolla på fotboll på Olympia och taffliga försök att locka tjejer till sina matcher med hjälp av att bjuda på skönhetsprodukter så förstår man att allt inte står rätt till i Sundets pärla. Och om Loret Sadiku, och kanske “Abbe” Khalili, skulle välja Malmö FF så vore det ett kraftigt underbetyg för HIF.

Sportchefen Jesper Jansson menar att det inte är av fotbollsmässiga grunder deras spelare väljer att spela i andra allsvenska lag. Det han menar är alltså att det handlar om pengar. HIF har problem med ekonomin och om man läser mellan raderna så kan man i dagsläget inte erbjuda samma pengar som vissa andra allsvenska klubbar.

HIF:s resultat för 2013 slutade med en förlust på drygt 6,7 miljoner kronor. Men de siffrorna skulle egentligen ha varit mycket allvarligare än så, har Helsingborgs Dagblad rapporterat. Enligt tidningen står det mitt i årsredovisningen: “försäljning av rättigheter”. Bakom de orden gömmer sig en förlust som egentligen totalt ligger runt 20 miljoner.

För Malmö FF skulle en värvning av Loret Sadiku vara väldigt bra. Han hade gått rakt in som mittback bredvid Filip Helander och han kan även användas som en central mittfältare. Sadiku har bra spelförståelse och är en bra passningsspelare vilket gör att han skulle passa bra i MFF. Sedan skulle Malmö vara redo om Helander lämnar.

 

Publicerad 2014-06-03 kl 11:11

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå