Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Spelet bakom Igboananike och oense i MFF-ledningen

AIK, Helsingborg och Malmö FF är tre klubbar som det händer en hel del i just nu.

Kennedy Igboananike är på väg till Dubai, Celso Borges gör succé i VM och lär byta klubb, Robin Quaison är nära Palermo, Alexander Milosevic till Sporting Lissabon och Nabil Bahoui kopplas ihop med engelska lag.

AIK är överens med en klubb från Dubai och spelartruppen har blivit informerad om att Kennedy ska lämna. Anfallaren vill bort till varje pris men det finns ett problem: agenten Innocent Okeke och Kennedy är inte överens med AIK om klubben i Dubai. Alltså, AIK vill att deras spelare flyttar till Dubai, men själv är spelaren väldigt osäker på om han vill just dit. Därför känns det väldigt märkligt att klubben informerar spelartruppen om det.

ANNONS

Igboananike har fler alternativ men räkna med att AIK försöker få anfallaren att välja laget från Dubai.

På fredagen gick italiensk media ut med att Robin Quaison är på väg till Palermo och det ryktas om att AIK får ungefär 19 miljoner kronor. Agenten Hasan Cetinkaya bekräftade intresset till fotbollskanalen.se.

Cetinkaya är minst sagt aktiv och om han gör Quaison till Serie A är det sommarens tredje stora övergång för honom, innan har det ju varit Miiko Albornoz till Hannover och Daniel Amartey till FC Köpenhamn – lägg där till Loret Sadiku som gick till Mersin och Mahmut Özen som med en match i MFF tagit klivet till högsta ligan i Turkiet. Han lär vara hyfsat nöjd med det steget.

Celso Borges lär inte vara kvar i AIK länge till och det ska bli väldigt intressant att se var han hamnar.

Ryktena om Alexander Milosevic och Nabil Bahoui har jag inte stenkoll på, det kan vara möjligt att det stämmer med tanke på att det är två duktiga spelare, men efter att ha följt med om skriverierna om duon i media så är en gissning att det kan vara att deras gemensamma agent vill hålla sina spelare nöjda genom att visa att det finns intresse och att det jobbas på. Agenten gick ju nyligen ut i media och sa att det finns konkreta bud, något som AIK snabbt dementerade. Minns även i vintras när det sades att Milosevic var klar för Hellas Verona.

ANNONS

Det ryktas även om att Petteri Forsell är klar för AIK. Mittfältaren har varit på väg tidigare och det känns logiskt om det blir en övergång från IFK Mariehamn nu i sommar.

Helsingborg har sålt Loret Sadiku till Mersin och “Abbe” Khalili är på väg att följa med sin kompis.

Dessutom har Imad Khalili blivit lagkamrat med Tobias Hysén i Kina.

Nu måste klubben värva spelare . Jordan Larsson är så gott som klar och HIF vill även ha Darijan Bojanic. Två spännande spelare som helt klart har intressanta egenskaper. Bojanic fick inget förtroende av Mikael Stahre och om det blir en flytt till Helsingborg kommer kanske hans gamla tränare i Öster, Roar Hansen, att få fart på mittfältaren.

HIF vill även ha Osman Sow, men det vill Häcken, som kan tappa Moestafa El Kabir och Carlos Strandberg, också.

Enligt sportchefen Jesper Jansson finns det inget intresse för David Accam och det känns väldigt konstigt med tanke på hur bra han är. Men bra för Roar Hansen.

Malmö FF har åkt på sommarens tyngsta smäll. Guillermo Molins är skadad och missar resten av säsongen och därför kan man förstå att MFF-ledningen kämpar för att få in offensiv kraft.

ANNONS

Vad jag hör drar man inte åt samma håll i klubben (har ni hört det förut?) Åge Hareide har önskemål om vilka han vill värva, Daniel Andersson har andra förslag och styrelsefolk har också egna förslag.

Daniel Andersson ska vara stressad efter att Pontus Jansson och Miiko Albornoz har lämnat och Guillermo Molins gått sönder. Dessutom drar Mahmut Özen till Turkiet och Mersin vill värva Robin Olsen.

Sportchefen hade Loret Sadiku och “Abbe” Khalili högst upp på önskelistan men får nu leta efter annat. Isaac Kiese Thelin lär flytta till Malmö inom kort och klubben vill även värva hem Agon Mehmeti. Blir dock förvånad om det är stopp efter det.

Publicerad 2014-07-05 kl 11:56

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto