Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Därför värvar Real Madrid Markkanen

Real Madrid köper en spelare från allsvenskan.
För lite mer än 30 miljoner kronor.
Otroligt häftigt och tänkte här berätta om storklubbens tanke med nyförvärvet från AIK.

För två veckor sedan fick jag höra att Real Madrid ville köpa Eero Markkanen och att tanken var att till en början placera honom i reservlaget Castilla. Hade först svårt att tro på grejen, och det vet jag att även AIK hade. Inte helt oväntat blev man dumförklarad av ganska många läsare och några mejlade till och med och frågade om man börjat knarka. På den nivån var det.
Men så var det alltså, Real ville ha Markkanen och sedan dess har det varit kul att följa med i stegen som har tagits.

Först var Real Madrid i Stockholm. Sedan åkte AIK:s sportchef Björn Wesström till Spanien och någon vecka senare, när klubbarna var överens, begav sig Markkanen och hans agent till Madrid.

Nu har alltså den spanska klubben köpt loss anfallaren för 20 miljoner kronor och om alla delar i avtalet slår in över spelarens kontraktslängd får AIK strax över 10 miljoner till vilket betyder att affären blir den största ekonomiska vinst klubben gjort på en enskild spelaraffär. Tacka Björn Wesström för det, för vad jag hör lyckades han förhandla upp summan på ett imponerande sätt. Inte illa några dagar efter att Robin Quaison såldes till Palermo för 20 miljoner, trots bara ett år kvar på kontraktet.

La Liga-klubben Real Madrid är det som har köpt Eero Markkanen. Inte Castilla, som är reservlaget. Skälet är att Zinedine Zidane (som är ny tränare för Castilla och ses som en framtida A-lagstränare) har varit väldigt tydlig med att Markkanen är en spelare han vill utveckla och genom det hoppas storklubben att anfallaren under avtalstiden blir en spelare för Real Madrids förstalag.

20 miljoner kronor direkt och 10 till om alla delar i avtalet slår in över spelarens kontraktslängd. Det är klart att Real Madrid ser något som är spännande och utvecklingsbart. Att man hoppas att han kan ta stora kliv. Givetvis är inte klubben nöjd om anfallaren bara gör det bra i reservlaget, då hade man såklart hellre lyft upp en ung spelare i stället för att åka till Sverige och handla för 30 miljoner kronor.

Publicerad 2014-07-23 kl 20:41

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons