Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

15 raka utan förlust - Ljungskile imponerar

Sundbergs blogg

En spelare blev utvisad i den första halvleken, en annan tappade synen för ett tag och en tredje bröt tån.
Inte så bra när man möter Hammarby på Tele2 Arena inför 31 074 åskådare.
Men Ljungskile höll undan och fick med sig en poäng hem till Bohuslän.
Nu har serieledaren 15 raka matcher utan förlust.
Imponerande.

Förutsättningarna var perfekta. Tabellettan Ljungskile mot trean Hammarby inför 31 074 åskådare på Tele2 Arena. Och publiken fick se en väldigt bra superettan-match i en halvlek. Hemmalagets Johan Persson och bortalagets Marcus Gustafsson imponerade på det centrala mittfältet och framåt var det serieledaren med Jonas Lindberg och David Johannesson som var lurigast.

Det märktes att det var två topplag som spelade och båda ville framåt för att ta tre poäng. I den 20:e minuten hamnade Ljungskile i några struliga situationer. Först fick Jonas Lindberg en armbåge i ögat av Johan Persson och i samma veva bröt högerbacken James Sinclair tån. En minst sagt strulig minut för bortalaget.

ANNONS

Lindberg tappade synen i några sekunder, tvingades gå av planen men repade sig snabbt och kunde fortsätta spela. Värre var det för Sinclair som tvingades byta i halvtid.

Inte nog med det. I den 44:e minuten var Ljungskiles mittback Steven Old klantig och fick sitt andra gula kort efter att ha stoppat Pablo Pinones-Arce från en farlig kontring. Då ändrade matchen karaktär.

Bortalagets tränare Tor-Arne Fredheim tvingades möblera om i halvtid. Dominic Furness kom in på det centrala mittfältet och fick göra sina första minuter med Ljungskile vilket betydde att Aleksandar Kitic flyttade ner som mittback, något han aldrig varit tidigare under Fredheims tid i klubben. Yttermittfältaren Jakob Olsson gick ner som högerback, vilket han varit en gång tidigare i år.

I den andra halvleken sjönk Ljungskile ner och spelade med ett lägre försvarsspel. Hammarby tog över helt och hållet. Hemmalaget tryckte på men oftast var bolltempot för långsamt vilket Ljungskile tackade för.

ANNONS

Kennedy Bakircioglü testade med flera skott utanför straffområdet utan att lyckas. Och i den 76:e minuten gjorde Nanne Bergstrand ett trippelbyte som var nära att bli succé när trion kort därefter var nära att avgöra matchen. Nahir Besara slog en fin boll på djupet till Lars Mendonca Fuhre som hittade Andreas Haddad i straffområdet, men avslutet gick tätt utanför.

Strax efteråt borde Hammarby ha fått en straff när Pablo Pinones-Arce blev tacklad i ryggen och ramlade. Men domaren Per Melin från Gävle friade och matchen slutade 0-0.

Så för att sammanfatta matchen: Den första halvleken var jämn mellan två bra lag. I den andra halvleken spelade Hammarby med en man mer vilket gjorde att man fick ett stort spelövertag och att bortalaget försvarade sig för att få med sig ett bra resultat. Starkt att lyckas med det inför ungefär 31 000 hemmafans på Tele2 Arena.

ANNONS

Nu har Ljungskile 15 raka matcher utan förlust och leder fortfarande superettan. Hammarby är en poäng bakom och får på måndag ett välbehövligt nyförvärv. Då går Linus Hallenius in i full träning.

Som det känns i dagsläget så kommer topptrion Ljungskile, Gif Sundsvall och Hammarby att göra upp om allsvenskt avancemang. Fyran Östersund har precis sålt sin stjärna Modou Barrow, han gjorde tio mål och sju assist och det lär bli jobbigt för laget att klara sig utan honom.

Publicerad 2014-08-24 22:49

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto