Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Klubbarnas kritik måste tas på allvar

Sundbergs blogg

Flera av de allsvenska klubbarna går hårt åt Fair Play-ligan där vinnaren kan få en plats i Europa, precis som Brommapojkarna fick i år. Kan förstå och hålla med föreningarna. Poängsystemet är ganska godtyckligt och det är för dåligt att inte alla vet om att man kan korrigera sina poäng genom att höra av sig till delegaten. Det är ju faktiskt en del som står på spel och då måste regler och annat vara tydligt.

Förstår inte riktigt hur en delegat ska bedöma hur ett lag spelar positivt. Det kan ju vara positivt om man vill spela 0-0 i en match och sedan uppnår sitt mål. Har SvFF berättat för klubbarna om sin syn på positiv fotboll?

SvFF går till motangrepp mot klubbarna och menar att det är obegripligt att de tycker så här. Gert Nilsson i Tävlingsledningen menar att alla Uefa-länder har en liknande Fair Play-tävling och att SvFF därför inte kan ta bort den. Om det är så och om allsvenskan måste ha kvar ligan som den är, ja då är det väl så, men en gnutta ödmjukhet hade ändå varit på sin plats.

I stället för att raljera mot klubbarna borde man säga: “Oj, det var inte bra att klubbarna tycker så här, men nu måste det faktiskt vara så för att det är inget som vi bestämmer, det är Uefa. Men eftersom klubbarna är missnöjda så får vi ta ett snack och förklara hur saker och ting ligger till. Vi kan givetvis nå ut bättre och vi ska berätta för klubbarna att de kan överklaga sina poäng. Det viktigaste är att vi sitter i samma båt”.

Annons

Flera av klubbarna menar att poängfördelningen beror på vilken delegat som jobbar, att vissa personer håller på lag de bedömer. Påståendet är starkt och måste givetvis tas på allvar.

Häcken kan inte förstå hur de kan ligga tredje sist eftersom de anser att laget spelar lika bra fotboll och har samma skötsamma supportrar som för tre år sedan då de vann Fair Play-ligan.

Under årets säsong har Häcken, som alltså är tredje sist, fått: Röda kort: 2, Gula: 32.

Det kan man jämföra med till exempel IFK Göteborg som är på andra plats i ligan och har under året samlat på sig: Röda kort: 3, Gula: 26.

Det skiljer alltså mycket mellan lagen i Fair Play-ligan, men i utvisningar och varningar skiljer det inte så mycket. Har då IFK Göteborg spelat så mycket bättre än Häcken och är det stor skillnad på fansens beteende? Nej.

Annons

Har kollat på några fler lag:

Falkenberg ligger näst sist i allsvenskan men leder Fair Play och har fått: Röda kort: 1, Gula: 28.

Örebro har spelat bra fotboll i år och ligger sjua i allsvenskan. I Fair Play är laget fyra och har fått: Röda kort: 0, Gula: 33.

Fortsättning lär följa i det här med Fair Play-ligan. Flera klubbar sa att de skulle ta upp det här på nästa möte när alla lag är samlade.

Publicerad 2014-09-25 11:55

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto