Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Engvall borde fått chansen tidigare

Sundbergs blogg

IFK Göteborg tog en viktig seger mot Djurgården och ligger nu tvåa i allsvenskan. Om Mikael Stahre hade släppt fram Gustav Engvall tidigare så hade laget gett Malmö FF en fajt.

Säger inte att IFK Göteborg hade tagit SM-guld – MFF är bättre – men laget hade tagit fler poäng än vad man har nu. Det är jag övertygad om.

Gustav Engvall har startat i åtta matcher och gjort fyra mål och två assist. Kan inte förstå hur det kunde ta så lång tid för Mikael Stahre att släppa fram 18-åringen, speciellt med tanke på att Malick Mané var en floppvärvning och att Robin Söder hade det oerhört tungt med bara två mål och tre assist på femton matcher från start.

Engvall gjorde ett väldigt bra U17-VM tillsammans med de andra anfallarna Valmir Berisha och Carlos Strandberg. Sedan dess har Berishas väg gått via Roma till Panathinaikos medan Strandberg har imponerat i Häcken. Därför kändes det ännu konstigare när Engvall aldrig fick chansen i våras. Nu har han alltså fått den, och tagit den. Undrar om inte Stahre vågade släppa fram anfallaren eller om han inte förstod att 18-åringen är bra?

Annons

För bra är han. Och samspelet med Lasse Vibe imponerar stort. Mot Djurgården borde Engvall fått en assist, men Vibe förvaltade inte den fina framspelningen.

När Gustav Engvall har startat har IFK Göteborg aldrig förlorat utan det har blivit sju segrar och en oavgjord.

Lasse Vibe gjorde ett mål mot Djurgården, men det kunde ha blivit ett hattrick. Nu är dansken uppe i 20 fullträffar. Imponerande.

Fyra omgångar återstår och IFK Göteborg är nio poäng efter Malmö FF. Men laget får sikta in sig på att ta en placering som ger spel i Europa. Blåvitt är en poäng före Elfsborg och två före AIK.

Kvar att möta: IFK Norrköping b, Häcken h, Helsingborg b, Halmstad h

Elfsborg: Örebro b, Malmö FF b, Djurgården h, BP b

AIK: Malmö FF h, BP b, Åtvidaberg h, Kalmar FF b

Publicerad 2014-09-29 21:19

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto