Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rosenberg en av bästa värvningarna någonsin

Sundbergs blogg

MALMÖ. För första gången på 14 år spelades det Champions League i Sverige.
Då visade Malmö FF att man hör hemma bland Europas storheter genom att välförtjänt besegra Olympiakos, som i den första omgången slog fjolårsfinalisten Atletico Madrid.
Tre poäng som gav 9 miljoner kronor.

För att vara exakt var det 5.076 dagar sedan som det spelades Champions League-fotboll i Sverige. Olympiakos, som har vunnit den grekiska ligan 14 gånger på de senaste 16 åren, och som i den första omgången besegrade fjolårsfinalisten Atletico Madrid med 3-2, var på besök i Malmö.
Ingen enkel uppgift för MFF.

Men Malmö FF är bra på hemmaplan där man inför matchen hade sju raka matcher i Europa utan insläppt mål. Fråga Red Bull Salzburg och Sparta Prag. Och onsdagens match var inget undantag. MFF vann välförtjänt med 2-0 och visade att de är bättre än ett storlag som Olympiakos.

Det var extra fint att se Markus Rosenberg. Han lämnade MFF 2005 och efter nio år utomlands återvände han inför den här säsongen för att hjälpa sin moderklubb att försvara sitt SM-guld och spela sig in i Champions League – och han är absolut en av tidernas bästa allsvenska värvning, om inte den bästa.

Annons

SM-guldet är nära och spelat in laget i CL har han redan gjort. Mot Olympiakos visade anfallaren återigen vägen och satte båda målen, något som betydde 9 miljoner kronor in på Malmö FF:s konto.

I den 42:a minuten höll han sig påpassligt framme, efter att mittbacken Alberto Botia slarvat när Isaac Kiese Thelin vunnit en nickduell, och rullade in 1-0.

I den 82:a minuten var det dags igen. Isaac Kiese Thelin vann ännu en nickduell och Pawel Cibicki pressade Eric Abidal till ett misstag som Rosenberg tackade för och avgjorde matchen.

Malmö FF vann med 2-0 och det var rättvist.

Åge Hareide gick ifrån sitt 5-3-2, som MFF har kört med i de senaste matcherna i Europa. I stället var det ett rakare 4-4-2 med Magnus Eriksson till höger på mittfältet. Hans första halvlek var väldigt bra och vänsterfoten skapade flera chanser. En assist borde han ha fått efter en fantastisk genomskärare, men Roberto gjorde en jätteräddning på Markus Rosenbergs nick.

Annons

Men Rosenberg reste sig och ledde återigen sitt lag till en viktig seger. Tillsammans med Isaac Kiese Thelin, som är väldigt viktig med sitt huvudspel, hade Olympiakos försvar en tuff match.

Enoch Kofi Adu och Markus Halsti vann det centrala mittfältet. Ibrahim Affelay ville hitta ytor centralt, men där var det oftast stängt.

Olympiakos var oorganiserat och nonchalant. När det inte gick som spelarna ville visade de ofta frustration vilket gjorde att organisationen blev ännu sämre. Offensive mittfältaren Dominguez startade mot Atletico Madrid, men mot MFF var han bänkad. Tränaren Michel satsade på N’Dinga som är bättre defensivt. De grekiska journalisterna var överraskade över valet och de fick rätt. Draget var, med facit i hand, dåligt.

MFF-försvararna med Filip Helander och den nyblivne landslagsspelaren Erik Johansson gjorde en bra match.

Annons

Och Robin Olsen svarade för en imponerande insats och såg till att MFF nu har åtta raka hemmamatcher i Europa utan insläppt mål.

Malmö FF är inte i Champions League för att se och lära. Klubben är där för att visa att den hör hemma där och för att ta poäng och tjäna pengar.

Publicerad 2014-10-01 23:21

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto