Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Oroväckande att spelare nobbar U21-landslaget

Muamer Tankovic och Simon Gustafson tackade nej till U21-landslaget på grund av skada och sjukdom – ändå spelade båda klubblagsfotboll i helgen.
Mattias Johansson vägrar vara med.
Robin Quaison går inte att få tag på.

För andra gången i rad nobbade Muamer Tankovic U21-landslaget på grund av skada men bara några dagar senare spelade han med klubblaget AZ och gjorde mål. Efter fullträffen la Tankovic upp en bild av målfirandet på sin Instagram.

”Att göra mål o bevisa alla fel är den bästa känslan”, skrev Tankovic med hashtagen #bänkenärintemitthem.

Så frågan är självklar: är han skadad eller vill han inte vara med i U21-landslaget?

– Det är klart, sådant är aldrig positivt. Vi vill att alla som är aktuella för oss ska spela i landslaget. Det skickar ingen bra signal när man spelar i sina klubblag men inte hos oss. Sedan har vi alltid rätt att ta in spelare till våra landslag och göra en egen medicinsk bedömning. Men i det här fallet är vi helt övertygade om att det Tankovic berättar för oss givetvis är helt sant, säger Håkan Ericson.

Tankovic är inte ensam om att först tacka nej och sedan spela med klubblaget. Häckens Simon Gustafson nobbade Håkan Ericson på grund av sjukdom, men i söndags spelade han mot Falkenberg.

– Han förklarade att han gått på 80 procent av sin kapacitet på grund av en skadekänning. Och under den gångna veckan var han även riktigt, riktigt förkyld. Kombinationen av de två sakerna ledde till att han inte följer med den här gången. Han känner att han är för långt ifrån sin maxprestation. Det tror jag givetvis på och jag har ingen anledning att misstro honom, säger Håkan Ericson.

Mattias Johansson vägrar vara med i U21-landslaget, trots att laget har två otroligt viktiga matcher mot Frankrike. Om man inte blir uttagen av Erik Hamrén så borde det vara en självklarhet att tacka ja när Håkan Ericson kallar för det viktiga mötet med Frankrike.

– Han var inte motiverad och då är det ointressant för mig. Han säger att han slutat att fokusera på U21 för att han varit med i A-landslaget, och när jag vid något tillfälle valt Emil Krafth före honom så känner han att han är färdig med U21, säger Håkan Ericson som inte får tag på Robin Quaison.

Har aldrig tidigare hört att en förbundskapten inte får tag i spelare. Och då pratar vi om en kille som varit med och gjort det bra i Erik Hamréns två senaste januaritrupper.

– Efter utspelet om Ghana så har jag ringt honom och skickat sms, men inte fått svar. Vad gäller den här samlingen tyckte jag inte att han var aktuell så därför har jag inte gjort ett nytt försök att nå honom, säger Håkan Ericson.

Det känns som att Håkan Ericson har problem med flera spelare. Det är bara att backa bandet till enkäten fotbollskanalen.se gjorde för två år sedan eller till Mattias Johansson berättelse för tre år sedan, så det är möjligt att ytterbackens nobb är personlig.

Samtidigt är det inte smart att vägra vara med eller att nobba på grund av skada och sedan spela med sitt klubblag. Det ökar inte direkt chansen att bli uttagen i A-landslaget med tanke på att Erik Hamrén jobbar tätt ihop med Håkan Ericson.

Håkan Ericson har tagit Sverige till playoff och det är bra gjort. Om laget når EM är det en stark bedrift och då blir det svårt att ifrågasätta förbundskaptenens resultat, för när det kommer till kritan handlar det först och främst om resultat, men som tränare för U21 är det även givetvis viktigt att talangerna får så bra utveckling som möjligt så att Sverige på sikt får ett så bra A-landslag som möjligt. Då är det klart att det är oroande att bra spelare inte vill vara med i U21-landslaget.

Publicerad 2014-10-06 kl 15:23

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons